Vaata, milliseid poppe digikinke on viimase kümne aasta jooksul jõuludeks kingitud

Kingid käes? Kui said mõne tehnoloogilise vidina, siis ilmselt oli see trenditeadlikult kas mõni kantav ja/või nutiseade. Huawei saatis meile ülevaate, millised vidinad olid populaarsed viimase kümne aasta jooksul. Muidugi soovitavad nad sel aastal nutikella, mida see Hiina tootja ka ise teeb ja üsna hästi.

Mängukonsoolidest tahvelarvutite ning kõikvõimalike kantavate seadmeteni – viimase kümnendi jõulukingitused näitavad, millises suunas on maailm liikunud. See, kuidas me mängime, loeme, töötame või oma trennitulemusi jälgime, on 2005. aastaga võrreldes pöördeliselt muutunud, kirjutatakse Huawei ülevaates.

2005

2005. aastal algas igaühe isiklik nimekiri uue mängukonsooliga Xbox 360. Nõudlus ületas mäekõrguselt pakkumist, sajad mänguhuvilised seisid tundide viisi vihma või lume käes, et olla esimeste õnnelike konsooliomanike seas. ja mõne tunni pärast olid laovarud otsas. 9 aastat hiljem teatab Microsoft, et mudelit Xbox 360 on müüdud 84 miljonit eksemplari, kõigi sellele platvormile loodud mängude müügitulu ulatub aga 37,7 miljardi dollarini. Viimaste arvutuste kohaselt on mängijad Xbox 360-ga mänginud üle 88 miljardi tunni, mis võrdub rohkem kui 100 000 sajandiga.

2006

2006 oli aasta, mil Daniel Craig tegi „Casino Royale’is“ Bondina esmaetteaste, Sony aga astus Microsoftile taas kanna peale oma Play Station 3-ga. 1995. aastal müügile tulnud Play Station ja Play Station 2 on siiani läbi ajaloo populaarseimad kodused mängukonsoolid. Play Stationi nelja versiooni on tänaseks müüdud kokku 344 miljonit.

2007

2007. aastal muutus mängimine füüsiliseks tegevuseks – Nintendo Wii tuli lõpuks ometi kõikjal müügile. Ajakiri Forbes nimetas Wii’d revolutsiooniks ja väitis, et see „on viinud videomängude mängimise täiesti uuele tasemele, olles muutnud selle sotsiaalsemaks, intuitiivsemaks ja üllatavalt füüsiliseks tegevuseks… väga võimalik, et tegemist on seadmega, mis muudab videomängud sama üldlevinuks nagu laua- või kaardimängud.“ Turuletulekust tänaseni on Wii’d müüdud üle 100 miljoni eksemplari.

2008

Elu enne nutitelefone on raske ettegi kujutada, aga 2008 oli see aasta, mil tarbijateni jõudis 3G iPhone. Nüüdseks on telefon jõudnud juba oma 12. taastulemiseni, müüdud on üle 500 miljoni iPhone'i, mis teeb sellest praeguse seisuga enimmüüdud nutitelefoni läbi aegade.

2009

Amazon Kindle viis tehnika uude valdkonda ja korraldas revolutsiooni meie lugemisharjumustes. Kindle 2 tuli välja aastal 2009 ja juba järgmise aasta alguses võis Amazoni asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos kuulutada, et „Kindle on olemas miljonitel inimestel“ ja et „iga kümne füüsilise raamatu kohta müüakse kuus Kindle'i raamatut“. Kindle on siiani e-lugerite turu vaieldamatu liider. Ettevõte on tuntud selle poolest, et varjab Kindle'i tegelikke müüginumbreid, aga hinnanguliselt oli 2013. aastaks müüdud umbes 44 miljonit seadet.

2010

Enne 2010. aastat leidus vaevalt kedagi, kelle jõulukinkide soovinimekirja tipus oleks trooninud tahvelarvuti. Aga suhtumine muutus pärast 2010. aasta jaanuari, mil toonane Apple'i tegevjuht Steve Jobs esitles iPadi. Erinevalt varasematest tahvelarvutitest turundati iPadi kui laiatarbeseadet, mis täidab ära nutitelefonide ja sülearvutite vahele jääva tühiku. Tänaseks on neid müüdud üle 292 miljoni.

2011

2011 oli brittide jaoks aasta, mil abiellusid prints William ja Kate Middleton. Tehnikamaailmas aga pälvis kõige suuremat tähelepanu esimese kaubanduslikus mõttes eduka „phableti“, Samsung Galaxy Note’i müügiletulek. Mõned meediakanalid ei osanud võtta seisukohta, kas 5,3-tollise (135 mm) ekraaniga seadmel on tulevikku, aga üldiselt sai Note sooja vastuvõtu osaliseks ja kahe kuuga müüdi seda miljon eksemplari.

2012

2012 oli Londonis olümpiahulluse aasta, Facebook läks börsile, Felix Baumgartner hüppas kosmosest maa peale ja iPadist tuli välja miniversioon. Eelkäijast õhemat ja kergemat versiooni iPad Mini müüdi esimese kolme päevaga väidetavalt kolm miljonit eksemplari.

2013

2013. aasta novembris tuli Sony turule uue põlvkonna mängukonsooliga, milleks oli Playstation 4. Kuus kuud hiljem oli PS4 olemas seitsmes miljonis kodus üle maailma.  Mitu varasemat lahingut oli Sony Nintendo Wii’le kaotanud, aga nüüd paistis, et võit mängukonsoolide sõjas kuulub siiski talle.

2014

2014. aasta hitiks kujunes kantav tehnika – treeningumonitor. 2014. aasta keskelt 2015. aasta keskpaigani kasvas müük 250%, kokku on treeningumonitoride tootmine kasvanud koguni 223%. Kui nii edasi läheb, on täiesti võimalik, et 2025. aastaks jõuab see turg ennustatud mahuni 74 miljardit dollarit.

2015

2015 on kahtlemata nutikella aasta. Selles seadmes on ühte kesta pandud nii treeningumonitor, ajamõõtja kui ka netiühendusega funktsioonid. Nutikellade ülemaailmsel turul on potentsiaali jõuda 2020. aastaks mahuni 32,9 miljardit dollarit, mis tähendaks 68% kogukasvu perioodil 2014–2020. Arvatakse, et 2018. aastaks müüakse 135 miljonit kantavat seadet, millest 68 miljonit moodustavad nutikellad.  Selliseid kasvuperspektiive on vähestel ärisektoritel – nagu ka potentsiaali täielikult muuta seda, kuidas inimesed suhtlevad, oma tervist jälgivad, tööd teevad ja ümbruskonnaga suhtestuvad.

Huawei Ühendkuningriigi ja Iirimaa haru direktor James Jie lisab: „Kui vaadata, kui palju tehnoloogia areng on meie elu viimase kümnendi jooksul mõjutanud, on see päris uskumatu. Veel hiljaaegu pidi tehnika sobituma meie olemasolevate töötegemise – näiteks personaalarvutid – või mängimisharjumustega – mängukonsoolid. Nüüdseks on need piirid kadunud ja tehnika on saanud osaks meie igapäevaelust. Väga selgelt avaldub see kehal kantavate tehnoloogiavidinate võidukäigus, nagu näiteks Huawei Watch, mis ühendab omavahel pideva võrguühenduse ja stiilse välimuse.“

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.