oktoober 2016

Uute mäkkide adapteriprobleem on lahendatud ühe lihtsa seadmega

Arc Hub

Uute Apple´i MacBook Pro´dega saabub paljude jaoks adapterite põrgu - iga asja jaoks peab ostma mõne kalli lisavidina, et mõni lisaseade külge ühendada. Alates tavalistest mälupulkadest või võrgukaablist kuni SD kaartide lugejani välja. On välja arvutatud, et niigi kalli Mac´i külge peab veel lisaks ca 250 dollari eest adaptereid ostma. Ja need kõik on sinuga alati kaasas. Loksuvad kotis, kaovad ära, lähevad pooleks...

Helen Kokk: efektiivne e-teenus tugineb tarbijaanalüüsile ja –psühholoogia tundmisele

Helen Kokk.

Efektiivsete e-teenuste pakkumiseks tuleb kasutajat detailideni tunda ja analüüsida, rääkis Nortali kasutajakogemuse ja teenusedisain juht Helen Kokk täna Tallinnas toimuval Eesti suurimal IT- ja ärianalüütikute konverentsil „Analysis Conference Estonia 2016“.

Helen Kokk ütles, et teenusedisainis ja kasutajakogemuse kujundamisel on võtmetähtsusega mitte üksnes andmete olemasolu oma klientide kohta, vaid ka nende andmete põhjalik analüüs ja mõtestamine tarbijapsühholoogia kontekstis.

Tulevik on käes: Xiaomi tuleb välja äärteta mobiiliga Mi Mix

Xiaomi Mi Mix

Kuhu arenevad mobiilitelefonid edasi? Praegu tundub küll, et kõik muutuvad võimalikult ühesugusteks ja isikupäratuteks. Õnneks on tulemas Hiina suurtootja Xiaomi uus täiesti futuristliku välimusega telefon Xiaomi Mi Mix, mis sarnaneb juba 90ndatel levitatud kontseptsioontoodetele, kuid on alles nüüd ränist ja rauast valmis tehtud. Nimelt puuduvad sellel telefonil ääred - ekraan on servast servani.

Küberkaitsepidu Riias, kus kõik on kohal: tehisintellektiga NAO ning IBM Watson ka

Foto: (CC) Gerd Altmann / Pixabay

Neljapäeval, 27. oktoobril toimub Riias üks suurematest üleilmse küberjulgeoleku kuu üritustest - 7. iga-aastane rahvusvaheline konverents DSS ITSEC, mis koondab enam kui 80 tunnustatud valdkonna eksperdi esitlused. Konverentsil pööratakse erilist tähelepanu ühendatud asjade interneti (Internet of Things) poolt pakutavate võimaluste ja tekkivate riskide küsimustele. Konverentsi ekspertide esinemisi on võimalik kohapeal jälgida kõigil üheksal paralleelselt toimuval sessioonil ja ka video otseesitluses ürituse kodulehel.

Internetti rünnati: DYN, Twitter, Etsy, Github, Soundcloud, Spotify ja teised olid maas

Foto: (CC) Kai Stachowiak / Pixabay

Täna algas suur DDos-rünnak, mis paisus kiiresti nii suureks, et võttis maha terve rea tuntud veebikeskkondi. Ka Twitter oli mitmeid tunde kättesaamatu. Kuna rünnati üht nö Interneti selgroogu ehk Dyn´i DNS-servereid, ei saanud kasutajad enam ligi sellistele saitidele ja teenustele nagu Twitter, Spotify, SoundCloud, Vox Media, Airbnb, Etsy,Github, Heroku, Shopify, Whatsapp, Paypal jt.

1940ndad või 1980ndad on tagasi: Kodak hakkas tootma kaamera-nutitelefoni

Kodak Ektra nutitelefon

Loomulikult ei tasu kunagisel filmi- ja kaameratootjal suruda end nutitelefoniärisse kui tavaline uus tootja paljude seas. Kodak hakkas nutitelefonina pakkuma seadet, mis tootja väitel on eelkõige kaamera ja alles siis telefon. Kunagi heade värvifilmidega tuntud, aga ka peegel- ja kompaktkaameraid siiamaani tootev Kodak pakub 21-megapikslise kaamera, suure ava ja paksu korpusega Android 6-ga mobiili, mis peaks olema hea digiseebika ja isegi lahjema peegelkaamera asendaja. Sest teeb bokeh´i, panoraami ja HDR-i.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.