juuli 2017

Mida peaks teadma auto pardakaamera ostmisel?

Foto: (CC) Paul Townsend / Flickr

? Auto pardakaamera on praegu paljude sõidukijuhtide jaoks asendamatu abiline. Väike seade aitab dokumenteerida liiklusõnnetusi, võtta vahele kindlustuspettureid, jäädvustada liiklusraevu, aga ka ootamatuid ja meelelahutuslikke hetki. Isegi politsei on kinnitanud, et salvestistest on menetlustes abi, olgu siis tegu liiklusõnnetuse või näiteks tahtliku tagurdamisega sõiduteel. Kuidas leida endale õige, kõige paremini sobiv pardakaamera?

Eilsest sõidavad Tallinnas isejuhtivad bussid

Isejuhtivad bussid Mere puiesteel.

Laupäeval, 29. juulil alustasid Tallinnas pilootprojektina sõitmist Prantsusmaal toodetud isejuhtivad bussid, mis hakkavad kõiki soovijaid sõidutama kuuel päeval nädalas marsruudil Kultuurikatel – Mere pst. Isejuhtivad bussid on Tallinna tänavatel Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames, mille üks fookusvaldkondi on tehnoloogia areng ja selle mõju ühiskonnale.

Bussid on käigus augusti lõpuni.

P10 vajab kaitset (aastane test)

Kui ostad endale mõne lipulaevtelefoni, mille disain on viimse detailini lihvitud, kurvastab kõige enam selle toote looja, kui hangid omale mobiilikaaned või silikoonkesta, et hinnalist nutiseadet kriimustuste ja põrutuste eest kaitsta. Midagi pole teha, paljud elegantsed ja õhukesed telefonid muutuvad peale kaitset tagava kesta ümberpanekut rohmakaks telliseks. Kuid mitte Huawei P10.

Pildista nagu proff: muutuva valgusega pildistamise põhitõed

Pildista nagu proff.

Puhkus on õige aeg oma fotograafia-oskuste arendamiseks, kuna siis on aega, saab külastada põnevaid kohti ning kasutada ära head ilma. Lisaks ajaloolistele hetkedele ning kaunitele paikadele tehakse pilte ka pereliikmetest ja sõpradest. Raske peegelkaamera või keskpärase digikaamera asemel on mugav kasutada pildistamiseks nutitelefoni ning et need pildid saaks tehtud hea kvaliteediga, tasub teada põhitõdesid valguse kasutamise kohta pildistamisel. Siin on mõned soovitused Huaweilt.

Pilvine ilm

Spetsialist soovitab: mida peaks teadma esimest korda drooni ostes?

Drooni ostes peaks enne üht-teist selle lennuriista kohta teadma.

Droonilennutamine on muutumas järjest populaarsemaks ja seoses sellega on ka droonide valik muutunud väga laiaks. Sellest tulenevalt tasuks oma esimese drooni soetamisel selgeks teha, mille jaoks seda kasutama hakatakse. Hansaposti veebikaubamaja IT- ja nutitoodete tootejuht Kaimar Kiik toob välja põhilised trendid droonimaailmast ning annab nõu, mida drooni ostes puhul kindlasti teadma peaks.

Droone saab laias laastus jagada järgmistesse gruppidesse:

Algas telefoniostubuum - juunis müüdi Eestis 8,8 miljoni eest mobiile

Just5 Freedom. Telefoniostubuum tõi selle mobiili Tele2-s tippu.

Majandus kasvab mühinal, puhkused algasid, puhkuserahad laoti peo peale ja mida muud kui uusi mobiile selle eest ostetigi. Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eestis juunis 8,8 miljoni euro eest 32 100 uut mobiiltelefoni, mis on tänavu parim tulemus.

GfK uuringu järgi on tänavu kuue kuuga müüdud 170 800 telefoni, mis on siiski 2,1% vähem kui mullu samal perioodil. Seevastu rahaliselt on turg tõusnud 3,7%, ulatudes pea 47,5 miljoni euroni.

Pool miljonit rohkem kui maikuus

Elisa ja Starman panid käima esimese ühise teenuse – Binge

Binge töötab kõigis seadmetes.

Nutitelerid oskavad küll igasuguseid striimiteenuseid ka ise nidata, aga kui see tundub liiga keeruline või teler ei saa ikkagi hakkama, siis sobib arvatavasti Starmani ja Eisa esimene ühine uus teenus - Binge.

Elisa ja Starman tutvustasid eile oma esimest ühist üle õhu televisiooniteenust Binge, mis toob ühe teenushinna sees kliendini nutitelevisiooni võimekuse alustades salvestamisest ja järelvaatamisest kuni populaarsete äppide kasutamiseni. Esimesena Eestis toob Elisa turule TV-teenusesse integreerituna Netflixi ja YouTube`i.

Business Casual on tagasi: Blackberry KeyOne, nupud, lips ja ülikond

Blackberry Keyone maasikate keskel. Foto: Kaido Einama

Maailmas pole ainult idufirmad, teksad ja T-särgid. Kuskil on alles ka see ärimaailm, mida tuntakse ülikondade, lipsude ja Blackberryde järgi. Kuna Blackberry KeyOne ja Priv on nüüd ka Eesti mobiilioperaatori juures müügil, saavad vana kooli ärikasutajad ohata: lõpuks ometi!

Nupud ja tavaline Business Casual on tagasi, diplomaadikohvrid, seieritega käekellad, krokodillinahast kingad, sedaanid ja Thinkpadid käivad selle juurde. AM sukeldus korraks sellesse vahepeal unustatud ärimaailma ja siin on testitulemus.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.