aprill 2020

IFA 2020 toimub sügisel Berliinis 5000-inimeselise piiranguga, aga kuidas? Korraldaja kergitas saladuseloori

IFA Berlin 2020.

Nii nagu mõni aeg tagasi IFA korraldajad lubasid, toimub septembris Berliinis üks Euroopa suurimaid tehnoloogiaüritusi IFA vastavalt uutele Saksamaal kehtestatud korrale, mis keelavad enne 24. oktoobrit üle 5000 osalejaga üritused.

Canon tuli välja lahendusega, mis teeb sinu suurest kaamerast tippkvaliteediga veebikaamera

OBS ja Canon Webcam Utility

Kui sul head veebikaamerat pole (välja arvatud sisseehitatud tavaliselt kehvapoolse kvaliteediga veebikaamera), aga on täitsa olemas suurem Canoni kaamera (peegel, hübriid, kompakt), siis äsja välja tulnud draiveriga Windowsile saad muuta oma hea videopildiga EOS-i või Powershoti digikaamera arvuti veebikaameraks, mis näitab üliselget pilti. Saad videokoosolekul kvaliteediga kõik pahviks lüüa. Aga ainult siis, kui see tööle hakkab.

Lahingud koduse Interneti pärast lõpetab Parental Control'iga ruuter

Xiaomi WiFi 6 ruuter.

(Sisuturundus)

Nüüd, kodutööl ja koduõppel on ilmselt juba peetud üsna palju ka WiFi lahinguid - õpi ära, enne kui niisama Internetti hullama pääsed või ära sega oma mahuka graafilise mänguga, kui mul parajasti Zoom´i videokonverents käimas! Selliseid lahinguid aitab võita korralik seadistatav ruuter, kus võib kasvõi käigupealt mobiiliäpist kasutajate õigusi juurde anda või ära võtta. 

Siin on kolm ruuterit, millel peal Parental Control ehk võimalus täiskasvanutel juhtida, millega, mida ja mis ajal lapsed kodus kasutada saavad.

Kõrvaklapitest: Xiaomi Airdotsid üllatavad

Xiaomi Redmi Airdots. Foto: Kaido Einama

Kui küsida laste käest, milliseid juhtmevabasid kõrvasiseseid klappe nad endale tahaksid, siis üks tuntud bränd on siin teinud täiesti puhta töö. Muidugi tahetakse Airpods´e, või kui neid tõesti ei raatsita ärakaotamiseks ligi 160 euro eest osta, siis pika hambaga ollakse nõus ka mõne samasuguse välimusega Airpods´i klooniga, mida Arvutimaailmgi on testinud. Lastevanemad rõõmustavad: hinnavahe on ligi kümnekordne. Kuid on ka veel üks nišš.

DJI uus Droon Mavic Air 2 on muljetavaldav

DJI Mavic Air 2

DJI kuulutas eile välja oma Air seeria uur drooni Air 2, mis on eelkäijaga võrreldes saanud täieliku uuenduskuuri ning sarnaneb oma välimuselt pigem Mavic 2 Pro-le, kui eelkäijale, olles siiski Pro-st ca 40% väiksem, kergem.

Kaks pool aastat tagasi tuli eelmine Air, mis oli päris suur edasiminek droonimaastikul, kuna väikesesse korpusesse oli ära pakitud väga võimekas lennuriist.

Kevad ja eriolukord on õngitsemiste tipphooaeg: ettevaatust domeenipettustega!

Domeeniõngitsuskiri.

Kuna eriolukorras on üle maailma paljudel firmadel rabistamist e-äridega, siis mõjub kindlasti ehmatavalt, kui kõige selle segaduse keskel saadetakse hoiatus domeeni aegumise ja maksmistähtaja kiire saabumise kohta. Tegelikult võib see olla aga petukiri, et välja meelitada nii raha, krediitkaardiandmeid kui ka domeeniligipääsu.

Suur muutus WiFi maailmas: 6 GHz sagedusala ja WiFi 6E on tulekul

WiFi. (CC) Gerd Altmann / Pixabay

USA-s eraldatakse uus 1200 Mhz sagedusriba 6 GHz sagedusalal vabakasutuseks, mis tähendab, et nüüd on eetris ametlikult ruumi tulevastele WiFi seadmetele, mis toovad kiire ja suurema läbilaskvusega traadita Interneti. Euroopa on sellest veel veidi maha jäänud, kuid peagi jõustuvad ilmselt ka siin uue WiFi standardi jaoks sageduse eraldamised.

Viis moodust, kuidas plokiahela tehnoloogia saab meid koroonaviiruse pandeemia ajal aidata

Plokiahel. Foto: (CC) Pixabay

(Sisuturundus)

See on üks neist haruldastest pöördepunktidest ajaloos, mis jääb meile kõigile eredalt meelde nii nagu igaüks meist mäletab, kus ta viibis ja mida tegi kui kuulis esimest korda Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornide ründamisest. COVID-19 pandeemia muudab põhjalikult meie käitumist ja ühiskonda. Paljud institutsioonid langevad surve alla ja loodetavasti muutume me ühiskonnana lõpuks paremaks.

Telemaja kohvris: Viimsi valla kriisitelevisiooni teevad kaugjuhtimisega robotkaamerad

Viimsi Viva telesaade. Foto: Ando Urbas

Me kõik teame, et pärast eriolukorda muutuvad paljud ärid kas üsna oluliselt või tundmatuseni: lennukisse sisenejatele hakatakse tegema vereproove, hotellides enam hommikusööki ei saa, isegi IFA tehnoloogiamess lubab kuni 5000-inimeseliste kogunemiste piirangutega teha midagi enneolematut. Ka televisioon muutub - Arvutimaailm uuris, mismoodi tagatakse Viimsi valla kriisitelevisiooni tehes 2 + 2 reegel ja kuidas on võimalik kohvritäie tehnikaga "telemaja" püsti panna ning vajadusel seda eemalt juhtida.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.