oktoober 2019

5 nõuannet digitaalse armuelu elamiseks

Foto: (CC) Philpace / Pixabay

Kui oled lugenud Sir Arthur Conan Doyle'i Sherlock Holmesi detektiivilugusid või näinud BBC telesarju, siis on selge, et andekal detektiivil kulub vaid mõni hetk, et mõne inimese kohta üsna palju üksikasju detailide põhjal teada saada. Tänapäeval piisab mõnest sekundist ka inimestele, kes pole sellise kutsealaga seotud — Internetis on võimalik avastada kõike ja uppuda lõputusse infovoogu, mida me avalikult jagame. Me kipume olema liiga avameelsed, milles on teatavad riskid, eriti just isikliku elu paljastamisel.

9 põhjust, miks on lisamoodulitega kestvustelefon DOOGEE S95Pro täiesti eriline

DOOGEE S95Pro.

(Sisuturundus)

Kas tõesti on moodulitest kokkupandavad telefonid tagasi? Kunagi lubati neile suurt tulevikku, kuid siis kadusid need vaikselt ära. Kestvustelefon DOOGEE S95Pro aga toob selle kontseptsiooni natuke uuenenud kujul tagasi.

Üks neist üheksast põhjusest, miks see telefon on täiesti eriline, ongi need magnetiga mobiili tagaküljele kinnitatavad lisamoodulid: akumoodul, kõlarimoodul ja tulevikus ka öise nägemise seade ja palju muud. 

Šveitsis purustati mobiilse interneti kiirusrekord

Foto: (CC) Jack Sloop / Unsplash

Alati on hea võrrelda oma sedaani kalleimate sportautodega, oma paati luksusjahtidega ning oma telefoni tootjate lipulaevadega. Samuti on hea teada oma praeguse interentiühenduse kiiruse juures, milleks on mobiilsidevõrgud tegelikult juba võimelised. Oktoobri alguses saavutati Zürichis mobiilsidevõrgu allalaadimiskiiruse uus rekord - 3,67 gigabitti sekundis.

Rekordi teeb eriliseks see, et kiirus saavutati igapäevaselt kasutuses olevas mobiilsidevõrgus nutitelefone kasutades ehk tegemist ei olnud laborikatsega.

Täna 50 aastat tagasi sündis internet

Foto:(CC) Bonnie Kittle / Unsplash

29. oktoobril 1969 ehk täna 50 aastat tagasi saatis UCLA tudeng Charley Kline ITT Teletype terminaliga esimesed bitid osariigi teise otsa, Stanford Research Institute´i, kus need võttis vastu Bill Duvall, teadlane, kes istus teise arvuti taga kaugel eemal. See polnud veel internet, see oli ARPANET-i algus, mis loodi akadeemiliste asutuste arvutite omavaheliseks ühendamiseks.

Robotex ja Ülemiste City kutsuvad võistlema digitaalse Krati loomises

Võimalik Kratt?

Mainor Ülemiste ja Robotex kutsuvad ellu võistluse, mille eesmärgiks on luua interaktiivne Kratt. Tegemist on Eesti muistendite tegelasega, kes peaks rikkuse majja tassima ja palju muudki peremehele vajalikku tegema. Seekordne Kratt, mida looma kutsutakse, on aga interaktiivne ja digitaalne ning ajaloolise krati mõnede halbade kommeteta.

Titaan ja bling! Amazfit GTR-i erimudelid Titanium ja Glitter tänasest erihinnaga

Amazfit GTR 47mm Titanium Edition.

(Sisuturundus)

Septembris tulid välja Huami Technologies´i erimudelid suurema korpusega Amazfit GTR 47 mm ja väiksema korpusega 42 mm nii-öelda meeste ja naiste mudelist (aga muidugi ei pea just niimoodi kasutama). Suurem on titaankoprusega, väiksem kaunistatud kristallidega.

Titaan on teada-tuntud metall, mida kasutatakse kohtades, kus vaja kergekaalulist väga vastupidavat materjali. Samuti peab see vastu erinevatele ilmastikutingimustele, on korrosioonikindel ja hästi sobiv inimese organismiga. Tehakse ju mitmesugused proteesidki titaanist.

Test: juhtmevaba akupank - kaablivaba elu, aga mitte just väga kauaks

K2 Ultra juhtmevaba akupank.

Tulevikus võivad olla kõik akupangad sellised: kaableid pole vaja, laadimine käib lihtsalt telefoni ja akupanga lähestiku asetamisega. Akupank tunneb ise ära, kas tema peale asetatud ese on juhtmevaba laadimisega või mitte. Nii võid ka lihtsalt suvalise asja, kasvõi pastaka laadimisalusele panna ja punane vilkuv akukujutis näitab, et see asi ei toeta juhtmevaba laadimist.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.