Mai 2017

Euronics toob Microsoft Surface seadmed Eestis müügile

Microsoft Surface arvutid.

Microsoft Surface arvuteid on Microsoft juba aastaid tootnud ja müünud, kuid need on jäänud pigem nišitoodeteks. Alguses pidi leppima odavamate mudelite juures lahjema Windowsiga, siis oli hind liiga kallis, kuid Eestis oli põhiprobleemiks ikkagi saadavus, kuigi fännid aga leidsid ikka võimaluse omale piiri tagant ihaldatud seade soetada. Nüüd on Euronics koostöös Microsoftiga asunud seda takistust kõrvaldama.

Eesti suurim kodutehnika ja elektroonika edasimüüja Euronics hakkab koostöös Microsoftiga sel nädalal Euronicsi kauplustes müüma Microsoft Surface tootesarja seadmeid.

Aceri uusim mänguriarvuti vabanes liigsest paksusest

Acer Predator Triton 700.

Mitte ainult tahvel-sülerid ei muutu suve lähenedes õhemaks - Taiwani messil Computex Taipei näitas ka tuntud mänguriarvutite tootja Acer uut õhemat klassi ja tõi välja masina Acer Predator Triton 700, mis muide mahutab vaatamata vähenenud korpusele uusima NVIDIA graafikakaardi NVIDIA GeForce GTX 1080.

Kõik mahutati uude kesta ära täiustatud soojusvahetuse kasutuselevõtuga. 

7 võimalust oma nutitelefoni häkkimise eest targalt kaitsta

Avalikus WiFi-s kaitse häkkimise eest telefoni VPN-iga.

Mais vallandus üle maailma küberrünnakute laine, mis tabas paljusid arvuteid. Samas inimesed oma nutitelefoni häkkimise eest eriti ei kaitse. Arvestades, kui palju jõuab uudistesse hirmutavaid pealkirju andmete ja identiteedivarguste kohta, on enamik inimesi paigaldanud oma koduarvutisse viirusetõrjetarkvara, installinud tulemüüri ning võtnud kasutusele keerulise parooli.

Tallinna Tehnikaülikool käivitab koostöös Silberautoga isejuhtiva auto arendamise

Isejuhtiv buss.

Kui lätlased mõned aastad tagasi Tartus oma isejuhtiva auto süsteemi katsetama tulid, jäi Eesti inseneridel üle vaid neid tunnustada ja tõdeda, et meil puudus erinevalt lõunanaabritest nii oma mobiilimark kui isejuhtiv auto. Nüüd aga võib vähemalt ühes osas olukord siin huvitavamaks minna. Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo ning Silberauto juhatuse esimees Väino Kaldoja sõlmivad 31. mail kell 12 koostöölepingu  isejuhtiva sõiduki projekteerimiseks ja ehitamiseks.

ESTCube-2 sai Hooandjas hoo sisse - üle 30 000 euro koos

ESTCube-2 stardib 2019. aastal ja uurib päikesepurje abil kosmoses liikumise võimalusi. Kaader videost

Kuigi Eesti esimese tudengisatelliidi elu avakosmoses jäi üürikeseks (aga eesmärk sai siiski osaliselt täidetud), käivitus kohe ka veel suurejoonelisem päikesepurje projekt ESTCube-2, mis viib selle tehnoloogia veelgi kaugemale avakosmosesse. Hooandjas kogutakse selle toetuseks raha - vaja läheb 30 000 eurot, et projekt (päikese)tuule tiibadesse saaks.

Kaks päeva enne tähtaega on eesmärk juba täidetud, aga mida rohkem toetatakse, seda uhkem tuleb Eesti oma kosmoseprojekt.

Kohtumine Latitude59´l: Crassula ehk rahapuu platvorm

Crassula.

Me kõik teame Transferwise´i edulugu, kuidas raputati traditsioonilist pangandust ja toodi rahvusvaheliste maksete hinnad maa peale tagasi. Nüüd on pangad ka hakanud sama mudelit kasutama. Latitude59´il investoreid otsinud Läti päritolu idufirma Crassula (nn "Rahapuu") tahab pakkuda finantsasutustele platvormi, millelt on võimalik arendada lihtsalt oma maksesüsteem. See on nagu klotsidest kokkupandav finantsrakendus.

Firma Crassula COO Daria Dubinina tutvustas Arvutimaailmale, kuidas nemad plaanivad finantstehnoloogia sektorit muutma hakata.

Ricoh Theta 360 SC - virtuaalreaalsus oma käega ja ühe klõpsuga

Ricoh Theta 360 SC

Mullipildid on juba kümmekond või enam aastat vana asi, kuid ühe klõpsuga kiirelt panoraampilte teha pole tavainimene varem saanud, sest seadmed, mis seda tegid, olid üüratult kallid. Ricoh Theta 360 SC on üks esimesi taskukohase hinna ja suurusega 360 kraadi kaamera, mille viimast versiooni nüüd testimegi.

Tee ise mikrofoni üleminek: karp, mis aitab mobiiliga kvaliteetset heli salvestada

Isetehtud karp silub vajalikud sisendid mobiilile sobivaks. Foto: Artur Granström

Igasugustel mobiilsetel seadmetel - nutitelefonidel, süleritel, tahvlitel ja fotokatel, mis teevad tavaliselt ka videot, on helisalvestamiseks 3,5 mm mikrofonisisend lisamikrofoni ühendamiseks. Kuid see ei pruugi sobida paljude teiste heliallikate jaoks, näiteks mõne muusikaseadme Line Out ühenduse, helipuldi väljundi või kõrvaklapiväljundi jaoks. Selleks, et sisend sobiks, tee ise mikrofoni üleminek (osta võib, ka aga see on kallis).

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.