märts 2017

Aprillinaljad algavad: IKEA jõudis juba lastevanemad välja vihastada

Aprillinaljad algavad: IKEA uus Småland Singapuris, kus lapsed pannakse tahvli taha. Ekraanipilt Facebookist

Saabuv 1. aprill on firmad täistuuridel nalju pannud tootma juba päev varem, sest naljapäev laupäev on puhkepäev ja turundusosakonnad siis puhkavad. Aprillinaljad ilmuvad juba praegu: skandaalse teoga on hakkama saanud IKEA Singapur, postitades pildigalerii tuntud mööblipoe uuest laste mängunurgast, mida kutsutakse Smålandiks: senised arendavad mänguasjad ja värvikirev mängutuba on asendatud tühja platvormiga, millel väikestes kookonites saavad lapsed nutiseadet näppida.

Elisa hakkab Starmaniga ühinedes püsiühenduste turul Teliaga võistlema

Elisa

Täna tutvustasid Elisa Oyi juht Veli-Matti Mattila ja Elisa Eesti tegevjuht Sami Seppänen ajakirjanikele muutusi, mida toob Elisa ühinemine Starmaniga ja Santa Monica Networksiga.

Kuna Elisa Eestit on sel ja järgmisel aastal ees ootamas suured muudatused, siis tähendab see ka Eesti telekomiturule muutusi. Eelmise aasta 13. detsembril teavitas Elisa avalikkust Starmani Eesti äritegevuse ning 20. märtsil 2017 turvalistele võrgu- ja andmekeskuste lahendustele spetsialiseerunud ettevõtte Santa Monica Networks Group`i Eesti ja Soome äritegevuste ostust.

 

Huawei P10 esitlus Tallinnas - mida uut kahesilmne telefon pakub?

Huawei P10 esitlus Art Prioris. Foto: Kaido Einama

Eile toimus kahe tipptelefoni esitlus - lõuna ajal Huawei poolt kahe (kolme) Leica kaameraga Huawei P10 esitlus, õhtul aga Samsungi Galaxy S8-t. Huawei P10 trumbiks on kaks tagakaamerat, millest üks teeb küll mustvalgeid, teine värvipilte, aga kokku annavad need kombineerituna väga valgusjõulise ja terava pildiga kaamerasüsteemi.

Samsung Galaxy S8 kinnitab kanda ning jääb Note 7 mälestust kustutama

Samsung Galaxy S8 esitlus Balti jaamas.

Suurt pauku, nagu alguses loodeti, ei ole tulemas ning paistab, et Samsung on Note 7 jätnud jäädavalt minevikku. Vähemalt sellised on lubadused ning oleks ime, kui Samsung teeks mingeid järeleandmisi selles osas kvaliteedi poolest. Pigem eeldame, et Samsung Galaxy Note 7 akude süttimise intsident tõstis lõppkokkuvõttes oluliselt kõigi uute Samsungi seadmete kvaliteeti, sealhulgas uue Samsung Galaxy S8.

CeBIT teeb kannapöörde - kevadisest tehnoloogiamessist suviseks festivaliks

CeBIT Hannoveris. Foto: Kaido Einama

Kõik me mäletame messi nimega CeBIT, mis eelmise sajandi lõpul toitis Eesti arvutitööstust kontaktidega ja tehnoloogiaajakirjanikke uudistoodetega. Igal kevadel, kui meil veel lumi tavaliselt maas oli ja Hannoveris mõnikord muru juba kevadiselt haljendas, sõideti tippaastatel lausa tšarterlendudega kohale, oli Eesti boks, firmad käisid suurte seltskondadega ja seltsielu jätkus peale messi linna peal.

Galaxy XCover 4 – purunematu nutitelefon neile, kellel midagi juba katki läinud

Samsung Galaxy XCover 4 kestvustelefon

Kestvustelefonidega on tavaliselt see lugu, et nende poole hakatakse vaatama siis, kui oled oma õrna nutitelefoni üks või rohkem kordi katki teinud. Samsung Galaxy XCover 4 ongi Samsungi neljanda põlvkonna kestvustelefon neile, kes midagi juba lõhkunud või satuvad tihti olukordadesse, kus õrnad asjad kergesti katki lähevad. Näiteks matkale, raskele tööle, niiskesse kliimasse vms.

Uus Nokia 3310 kultustelefon jõuab müügile mais

Uus Nokia 3310 tuleb piiratud koguses müügile mais 2017. Foto: Nokia

Foto: Nokia

Nokia teatas veebruaris Barcelona mobiilimessil, et kunagine "kuulikindel" kultustelefon, uus Nokia 3310 tuleb tagasi. Ametliku edasimüüja andemetel jõuab telefon Eesti turule müügile piiratud koguses juba mai teises pooles.

Ehkki tegemist pole täpselt üks-ühele koopiaga, on uus Nokia 3310 äratuntav. Natuke moodsamate värvidega, õhem ja värviekraaniga, kuid endiselt ussimängu ja numbriklahvidega.

Millega tegelevad moodsad farmerid? Eks ikka häkivad traktoreid ja otsivad Keygen´e

Traktoristid ei saa oma masinaid remontida ja häkivad traktoreid. Foto: (CC) Dre Dark / Flickr

Farmeritele on kätte jõudnud tõelised IT maailma üheksakümnendad - otsitakse Keygen´e, hiilitakse mööda litsentsidest ja hangitakse mustalt turult piraatprogramme. Talumehed häkivad traktoreid puhtalt elulisest vajadusest - masinatootjad on kõik nii kinni keeranud, et isegi mõne jupi väljavahetamine nõuab pärast litsenseeritud tehniku kohalekutsumist, kes siis tarkvaraliselt uuenduse kinnitab.

5 in 5: viis asja, mida tehnoloogia lähima viie aasta jooksul muudab

IBM 5 in 5 ennustab nutikate sensorite tulekut.

IBM tutvustas oma iga-aastast IBM 5 in 5 nimekirja viiest teaduspõhisest lahendusest, mis järgmise viie aasta jooksul meie maailma muutma hakkavad.

1. Tehisintelligentsi abil paraneb vaimne tervis

Vaimsete haiguste diagnoosimine võib osutuda keeruliseks ülesandeks, kuid see, mida me kirjutame ning mida me ütleme võib aidata leida viiteid haigustele, enne kui need süvenevad.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.