Mai 2019

Ekspert hoiatab: mobiiltelefonides käib ohtlikult vilgas elu

Foto: (CC) Tinh Khuong / Unsplash

Mobiilne mugavus ei tohiks muutuda ettevõtte äririskiks, ent just nii on see läinud. Kui arvutites olevate andmete kaitsmisega nähakse tulist vaeva, siis mobiilide näol jääb uks küberkuritegevusele sageli pärani avatuks. Oleks ekslik arvata, et kurjategijad selle võimaluse kasutamata jätavad, kirjutab Telia IT-teenuste juht Taavi Talve.

LG tuleb jõuliselt tagasi: nutitelefonid Q60 ja K40 jõuavad ka Eesti turule

LG uued telefonid.

Vahepeal Eestist tagasi tõmbunud, kuid siis tasahilju tagasi saabunud LG on nüüd veelgi rohkem tagasi oma uute telefonidega. LG Electronics (LG) hakkab Eestis müüma nutitelefone Q60 ja K40.

Uutel telefonidel on suured ja kvaliteetsed ekraanid ning tehisintellektil põhinevad funktsioonid. Mõlemal telefonil on LG HD + FullVision ekraanid - Q60 mudelil 6,26-tolline ja K40 mudelil 5,7-tolline.

Milleks, oh milleks? Asus ZenBook Pro Duo sai kaks 4K ekraani

Asus Zenbook Pro Duo.

Seda arvutit on nimetatud dekadentsi tipuks või arvutimaailma edevuse laadaks - Asuse Zenbook Pro Duo 14- tolline ja 15-tolline mudel on varustatud puutetundliku 4K OLED ekraaniga, mis iseenesest on juba kõva sõna, aga lisaks on süleri klaviatuuripoolsel osal veel üks ekraan - seegi on 4K resolutsiooniga ja puutetundlik.

Huawei tuleb välja uue operatsioonisüsteemiga Hongmeng, mis on saadaval sügisest või kevadest

Huawei telefon.

Huawei registreeris Hiinas kaubamärgi Hongmeng, millest peaks saama Hiina tehnoloogiafirma alternatiivne operatsioonisüsteem mobiilsetele seadmetele nutitelefonidest sülearvutiteni. 

Kaubamärk registreeriti 2029. aastani.

Nagu kirjutab CGTN, alustas Huawei oma operatsioonisüsteemi loomist juba 2012. aastal ja andis kaubamärgitaotluse sisse 24. augustil 2018. 

TransferWise’i uuring: 37% noortest soovib oma tuleviku siduda IT-ga

Alvar Lumberg.

Tartu Ülikooli poolt TransferWise’i tellimusel läbiviidud uuring IT õpetamise ja karjäärivalikute teemal näitas, et 37% uuringus osalenud noortest soovib oma tuleviku siduda IT-ga, neist poisid koguni 53% ja tüdrukud 21%. Valiku langetamisel mängivad olulist rolli motivatsioon tulevase töö väärtuslikkuse osas ehk hinnatakse hea palgaga tulevast töökohta IT valdkonnas, kus saab ennast arendada ja teostada. Samuti toodi välja külastusi tehnoloogiaettevõtetesse juba põhikoolis, inspireerivaid eeskujusid ning loovaid õpetajaid.

VIDEO: Samsung S10e ülevaade - 3 head ja 3 halba

Samsung S10E ülevaade

Samsungi S10e on ainulaadne aparaat, tegemist ju Täna ainsa mõistlikus suuruses, preemium-klassi kuuluva seadmega. 
Videos anname lihtsa ülevaate kahe nädalasest test-perioodist ning tõstame esile kolme asja mis meeldisid ja mis mitte. 

Samsung S seeria on juba mõned kuud väljas olnud. 
5G versiooni pole meil siia nii pea mõtet oodata ja ega see mingit lisandväärtust tavalise plussi kõrval annagi. 
Tavaline S10 ja S10+ on üsna sarnased ning erinevad teineteisest vaid mõõtmete ja endlikaamerate arvukuse poolest. 

Arvutimaailm Honor 20 / Honor 20 Pro maailma esmaesitlusel Londonis: jälle peaaegu maailma parim

Arvutimaailm on täna Londonis Londonis Battersea pargis Honor 20 maailma esmaesitlusel. Nelja tagakaameraga Honor 20 esitlusel on meeleolu natuke ärev, sest keegi ei tea, mis varsti saama hakkab seoses USA kehtestatud ärikeeluga Huawei suhtes (ja sealhulgas ka Huaweile kuuluva Honori). Uus telefon on aga juba saavutanud maailma ühe parima mobiilikaamera tiitli DXOMark´i testis.

Siia lisandub veel jooksvalt mõnesid fakte.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.