detsember 2022

Tehisintellekt ja masinõpe on küberturvalisusele paras pähkel

Mihkel Kukk. Foto: KPMG Baltics

Tehisintellekt ja masinõpe toovad ettevõtetele palju kasu, kuid uue tehnoloogia laiem kasutamine toob halvemal juhul küberturvalisuses kaasa uusi riske, tuleb välja KPMG globaalsest uuringust Cyber Trust Insights 2022.

Ülemaailmselt KPMG poolt tippjuhtide seas läbi viidud uuring näitab, et ettevõtted näevad tehisintellekti (TI, artificial intelligence – AI) ning masinõppe (MÕ, machine learning – ML) kasu ettevõtte tõhususe ja tootlikkuse kasvus. Samuti saab TI ja MÕ abil paremini prognoosida klientide ja turgude käitumist, teatas KPMG.

Lihtsad reeglid, kuidas ajurünnakuid mitte ära rikkuda

Pühadeaeg on käes, kui suured tööd ja tegemised jäetakse pigem tahaplaanile ning tööl tehakse kokkuvõtteid möödunud aastast ja seatakse järgmise aasta eesmärke. Just sel perioodil toimub mitmesugustel koosolekutel ka palju ajurünnakuid tulevikuprojektide osas. Kasvustrateeg Indrek Saul annab nõu, kuidas ajurünnakuid efektiivselt läbi viia, et kõik seal osalejad piisavalt panustaksid ning oma ideid välja julgeksid pakkuda.

Jalanõud – igapäevane tarvidus

Foto: Aman Jakhar, Pexels

(Sisuturundus)

Inimesed on üldiselt aktiivsed ning liigume päeva jooksul väga palju ning siinkohal on suureks abiks õiged jalanõud. Meie eludes on nii palju eri sündmuseid, mille jaoks on vaja kõige erinevamaid jalanõusid, rääkimata sellest, et me valime jalanõud vastavalt hooajale. Õige jalanõu teeb elu meeldivamaks ja mugavamaks.

Levinuimad skeemid, millega üritatakse inimestelt raha ja kontode paroole välja petta

SEBASTIEN MARTY / Pixabay

Jõulupühadele eelnevat sagimist püüavad kõikvõimalikul moel ära kasutada ka internetipetturid, kes püüavad inimestele läheneda väga erinevaid skeeme pidi.

Telia turbevaldkonna juht Aigar Käis tunnistab, et kätte on jõudnud see aeg aastast, mil nii Internetis kui mitmetes teistes kanalites levib suurem hulk erinevaid pettusi, alustades kõige lihtsamatest õngitsuskirjadest ning lõpetades auhinnamängudeks ja libaloosimisteks maskeeritud pettustega.

„Seetõttu on väga oluline teada, millised on kõige levinumad skeemid, millega inimestele püütakse ligi saada,“ märkis Käis.

L´Oréal lõi käed avatari tehnoloogiat arendava Eesti ettevõttega Ready Player Me

Foto: L’Oréal Grupp

Kosmeetikafirma L’Oréal teatas mitut kaubamärki hõlmavast partnerlusest Eesti tehnoloogiaettevõttega Ready Player Me, mis loob metaversumis kasutamiseks mõeldud virtuaalseid avatare.

Partnerluse tulemusena on edaspidi Ready Player Me keskkonnas võimalik avatari loomisel kasutada L’Oréal Grupi kahe juhtiva kaubamärgi Maybelline New York ja L’Oréal Professionnel meigi- ja soengustiile. Eksklusiivsed stiilid on kasutamiseks enam kui 4000 platvormil ja rakenduses üle maailma.

Kuidas teha slaidiesitlust muusika ja piltidega?

Foto: (CC) Pexels, Canva Studio

(Sisuturundus)

Kas soovid muuta oma fotod videoks? Või äkki pead looma oma kooli või töö jaoks mõne esitlusprojekti? Igal juhul võib piltide ja muusikaga slaidiseansi tegemine olla selleks hea ja õige idee. Usaldusväärse slaidiseansi valmistamise tarkvaraga saab fotosid kasutada ning luua neist suurepäraseid filmiseansse vähese vaevaga.

Siinsest õpetusest saab teada, kuidas luua slaidiesitlust erinevate lihtsate programmide abil. Veendu ise, kui lihtne see võib olla, isegi kui pole kunagi kasutanud ühtki sarnast rakendust!

Stoneridge´i Tallinna tehas saab kontserni kaasaegseima SMT-tootmisliini

Uus SMIT tootmisliin. Foto: Stoneridge Electronics

Stoneridge´i Tallinna tehase moodsaima SMT-tootmisliini tippseadmete kasutamine võimaldab jälgida kõige karmimaid elektroonikatööstusele esitatud nõudeid.

Harjumaal asuva Stoneridge Electronics AS-i juht Ardo Asperk kinnitab, et kohapealse SMT-tootmisliini järele oli vajadus juba aastaid ning nüüd saab Eesti tehas nimetada end täisväärtuslikuks elektroonikaettevõtteks, sest kogu tootmistsükkel toimub kohapeal.

7 parimat fotoredaktorit Windows 11 jaoks

Foto: (CC) George Milton / Pexels

(Sisuturundus)

Ostsid just uue Windows 11-ga arvuti ja otsid selle jaoks lahedat fotoredaktorit? Oleme abiks, et selles aidata. Sellest artiklist leiad 7 populaarseimat arvutiprogrammi fotode redigeerimiseks operatsioonisüsteemis Windows 11.

Esiteks tutvustame mõnesid universaalseid fotoredaktoreid ja seejärel portreede retušeerimiseks, soovimatute objektide eemaldamiseks ja vanade fotode taastamiseks mõeldud programme. Vaatame, milline on nendeks töödeks kõige sobivam.

Teadlased uurisid, kui lähedal on nutikellaga mõõdetud kehakoostise andmed meditsiinilistele seadmetele

Foto: Samsung

Oxfordi ülikooli poolt avaldatud uuringu tulemused näitavad, et BIA (bioelektrilise impedantsi analüüsi) anduriga nutikellad on suutelised pakkuma stabiilset ja täpset kehakoostise mõõtmist, mille täpsus on professionaalsete meditsiiniseadmetega võrreldes 97-98%.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.