detsember 2018

Numbripäädiga Asus - kas uus erilisus on tähelepanu väärt?

Asus UX433F

Asuse uus süler UX433FN on A4 paberilehe formaadis 14-tolline masin, väikseim 14-tolline masin üldse. Ülikitsad ääred, isegi ekraani alumine serv on klaviatuuriga samas tasapinnas. Vaatamata õhuksusele on siiski arvuti kaas üsna jäik. See on väga hea. Kuid see mudel torkab silma ühe veidrusega, millel on väga suur ohoo-efekt. Vaatame, kas sellest ka pikemalt kasutades kasu on.

Pane ükskord see telefon käest: äpisoovitused nutisõltlasele

Äpisoovitused: Offtime.

Nomofoobia ehk kartus olla ilma oma telefonita on pühade ajal olnud peredel üha suuremaks probleemiks ning selle asemel, et jõululauas üksteisega suhelda, uputakse isegi seal nutitelefoni.

Selleks, et kokkusaamised lähedastega ei muutuks nutitelefonide peoks, soovitab Tele2 klienditeenindusdirektor Sirli Seliov mõnesid äppe, mis aitavad silma peal hoida liigsel telefonikasutusel ning aitavad erinevaid äppe kas blokeerida või piirata nende kasutusaega.

Kuidas valida sobiv sülearvutikott

Illustreeriv foto - pexels.com

(Sisuturundus)

Sülearvutikotte on müügil igas suuruses ja igast materjalist. Paneme ritta mõned nüansid kõige sobivama arvutikoti valimisel, seekord lähtudes pigem praktilisest poolest kui stiilist. Jätame ilu vaataja enda silmadesse.

Kaup24.ee arvutikottide ostujuhendist leiad veelgi häid mõtteid, vaata lisa siit.

Mis eesmärgil on kotti tarvis?

Esmane mõttekoht on kindlasti koti kasutamise eesmärk. Võiksid hinnata valikus olevaid kotte järgmiste kriteeriumite alusel:

Huawei kommenteerib nendega seotud 5G ja küberturvalisuse teemat

Mitmed riigid, sealhulgas Eesti on otsustanud riiklikes võrkudes mitte soovitada kasutada Huawei võrguseadmeid. Põhjuseks selle Hiina suurtootja oletatavad sidemed Hiina valitsusasutustega, mis võivad ettevõttelt kasutajate andmeid välja nõuda. Ühtegi turvaintsidenti Huawei võrguseadmetega seni pole olnud ja ühtki n-ö tagaust pole avastatud. Siin on Huawei saadetud kommentaar sel teemal.

Viimaste nädalate jooksul on Huawei 5G äri olnud meedia märkimisväärse tähelepanu all. Kahjuks on osa avaldusi olnud ebatäpsed ning mõned neist põhinenud väärinformatsioonil.

Telefoni-entusiast annab nõu: kuidas paremaid jõulufotosid teha

Foto: Silver Tilk. Fotol Siim Lääts, Tele2 partnervõrgu müügijuht.

Tele2 telefoni-entusiasti Silver Tilga sõnul ei pea paremate jõulupiltide tegemiseks olema kolme-nelja kaameraga tipptelefon, vaid palju olulisem on jälgida kolme põhireeglit. Need on järgmised.

1. Kadreering

“Kedagi ei huvita viiekümnekaheksas pilt jõulukuusest, mis näeb täpselt samasugune välja. Ürita traditsioonilisel jõuluajal jäädvustada midagi ebatavalist või tee seda ebatavalisel moel,“ soovitab Tilk, sest alati ei pea Raekoja platsi kuuske pildistama jalast tipuni. Huvitava kaadri saab ka siis, kui minna väga lähedale ja pildistada näiteks okste vahelt alt üles.

TalTechis avati täna Telia esimene püsivalt tööle jääv 5G võrk

Telia rajab TalTechi 5G võrku.

Telia, TalTech ja Ericsson avasid täna TalTechi ülikoolilinnakus 5G pilootvõrgu. Seda saavad teadusuuringuteks ning innovatsiooni edendamiseks kasutada nii ettevõtted kui teadusasutused.

Tehnikaülikooli teadlased, tudengid ning ettevõtted ja idufirmad saavad luua ja katsetada rakendusi, milleks on vajalik ülikiire ning kvaliteetne andmeside. Ühtlasi on tegu püsiva võrguga, mis kasutab standarditele vastavaid ning kommertskasutuseks mõeldud 5G võrgu komponente.

Tark kodu on lihtsamast lihtsam - lammutada pole vaja, kõik on juhtmevaba

Aqara Hub.

(Sisuturundus)

Nutikodu jaoks ei peagi enam seinu lahti kiskuma ja kallist elektroonikat seinavahe pungil täis ostma. Nutikodu töötab nutikate anduritega, mis on omavahel ühendatud juhtmevabalt. See tähendab, et seinakontakti külge käivad asjad saavad toite sealt ja muud pisemad seadmed suudavad patareidel mõne aasta vastu pidada. 

Uus häkk: küberkurjategijad õppisid ära sularahaautomaatidest raha varastamise pahavara abita

ATM

2018. aasta jooksul tühjendasid kurjategijad sularahaautomaate Ida-Euroopa riikides, omades oma arsenalis vaid sülearvuteid ja paari legaalset programmi.

Üheks neist osutus sularahaautomaadis asuva raha väljastava seadme KDIAG töö testimiseks mõeldud utiliidi modifitseeritud versioon. Varem kasutasid selle programmi sama versiooni küberkurjategijad grupeeringust Carbanak.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.