märts 2020

Jalutame P40 Pro-ga

Huawei P40 pro-ga Randveres.

Huawei uusim P40 Pro telefon on heade kaameratega, seda me juba testisime. Aga kuidas on lood uue nutitelefoniga metsa minnes? Kuna üksi loodusesse minek on eriolukorras veel lubatud ilma lähikontaktita teiste inimestega, sai Huawei P40 Pro ära proovitud väikesel metsajalutuskäigul.

Google Maps on küll kaardina Google´i teenusteta P40 Pro´s kasutatav, kuid navigeerimist sihtkohta ei saa teha, sest Google´i kontot ei saa Huawei telefonis seoses USA kaubandusembargoga teha, mida on navigeerimiseks tarvis.

Kuhu liigub 2020. aastal online kasiino, kuhu e-sport betting ja mis on neil ühist?

Pildi allikas: Unsplash.com

Pildi allikas: Unsplash.com

(Sisuturundus)

On vana uudis, et e-sport ja online kasiinod on ka 2020. Aasta kriisi ajal tõusvad tähed ning miljarditööstusest on kiirelt multi-miljadritööstus saamas. Mitte ainult ei võimalda e-sport mängijaid ja võistlejaid samal lehel hoida (kaob ära ütlus: „miks sa ise ei mängi vaid ainult teisi mängimas vaatad?“), sest sama mängu mängivad nii võistlejad ise kui ka nende pealtvaatajad. Lihtsalt erinevatele tasemetel. Eesmärk on sageli uute võtete ja strateegiate õppimine.

Kuidas end netipetturite eest kaitsta

Kuidas petturite eest end kaitsta  - Kristjan Karmo

Juba aastaid on erinevad küberturbe spetsialistid rääkinud, et rünnete puhul ei saa enam rääkida üksikjuhtumitest, vaid tegu on ühtlase fooniga. Järjest rohkem tundub sama kehtivat ka sotsiaalsete rünnete kohta. Ehk siis varem või hiljem on meil kõigil oht mõne küber-kurikaela ohvriks langeda. Praegusel keerulisel ajal, kus väga paljud meist on enneolematus olukorras ja ettevõtted, sh sotsiaalvõrgustikud, teevad oma töös paratamatuid ümberkorraldusi, on tõusmas ka nende hulk, kes kaosest kasu üritavad lõigata.

Miljon arendajat hakkavad 9. aprillil koroonaviiruse kriisile lahendusi leidma

Global hack

Maailma tehnoloogiakogukonnad ühendavad 9.-12. aprillil oma jõud, et veebipõhise häkatoniga (intensiiv-ideekorjega) "Global Hack" maailma tabanud koroonakriisile lahendusi leida. Sündmuse eesmärk on arendada välja lahendused, mis aitavad riikidel koroonaviiruse kriisist tugevamalt väljuda ning luua konkurentsieeliseid kriisijärgseks ajaks. Eestist alguse saanud “Hack the Crisis” liikumine on tänaseks jõudnud ligikaudu 40 riiki ning osalejate arv aina kasvab.

Suumime sisse: testipildid Huawei P40 Pro kaameraga

Huawei P40 Pro test Kaberneeme rannas.

Huawei P40 seeria telefonid on, nagu arvata võiski, väga heade kaameratega. Ehkki 108 MP sensorit ei tulnud, on 50 MP sensoril peaaegu topeltsuurusega pikslielemendid ja need koguvad rohkem valgust. Erinevate suurenduste kombineerimise ja uut tüüpi periskoop-objektiiviga saab teha Huawei P40 Pro-ga kuni 50-kordse suurendusega pilte. Teravustamisel ja stabiliseerimisel aitab peeglisüsteem ja tehisintellekt. Kuidas see kõik töötab? Selleks tuli minna inimtühja randa mere äärde.

Kaugtööabilised – 5 vajalikku teenust ja soovitust kodukontorisse

Kodutöökoht

Juba teist nädalat soovitatakse inimestel võimalusel kodust töötada ja ei ole paista, et eriolukord lähemal ajal lõpeks. Kuigi mitmed ettevõtted ja organisatsioonid pakuvad töötajatele kodust töötamise võimalust juba ammu, siis on palju inimesi, kelle jaoks on kodukontorist töötamine ja selleks erinevate internetiteenuste ja rakenduste kasutamine päris uus kogemus.

Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma toob välja 5 teenust ja soovitust, millega kodust töötamine mugavaks teha.

3x5 soovitust, kuidas kodukool paremini toimima saada

Kodukool. (CC) Khamkhor / Pixabay

Kuidas tagada kaugjuhtimisel koolisüsteemi edukas toimimine nii õpetajate, õpilaste kui ka lapsevanemate jaoks? Koolides jätkub töö distantsõppel veel järgmised nädalad. Soovitusi jagavad Gustav Adolfi Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maarja-Liisa Vokksepp, Tartu Erakooli Peedu kooli inglise keele õpetaja Helen Altin-Ilves, Hugo Treffneri Gümnaasiumi keemiaõpetaja Joana Jõgela ning Pärnu Tammsaare kooli inglise keele õpetaja Karel Alliku.

5 soovitust lapsevanemale

1. Aita lapsel aega planeerida

Käed küljes: täna esitleti Huawei tipptelefonide seeriat P40, mis tegi mitu kaamerarekordit

Huawei P40 Pro. (C) Kaido Einama

Täna kell 15 toimus Huawei uue tipptelefonide seeria P40 pressiesitlus, mis esialgu pidi toimuma nagu ikka Pariisis, kuid praegust eriolukorda arvestades tehti virtuaalselt. See aga ei takistanud kohe peale üritust käed-küljes esimesi teste tegemast.

Edasi tulevad märkmed Youtube´is üle kantud pressikonverentsilt. Pildid telefonist ja telefoniga on tehtud Arvutimaailma laboris karantiinitingimustes Tallinnas.

Maale tagasi? Telia avaldas kaardid, kuidas on kriis mõjutanud mobiilse interneti tarbimist

Mobiilne internet. (CC) Pixabay

Telia pani kasutajate anonüümsete andmete põhjal kõrvuti kaks Eesti kaarti, kus on näidatud mobiilse andmeside kasutamise aktiivsus kahel erineval päeval. Andmetest on näha, et tänase kriisi tõttu on märgatavalt kasvanud mobiilse interneti tarbimine linnade äärealadel ja maapiirkondades.

5 viisi, kuidas kiirelt ja lihtsalt teha oma tooted sotsiaalmeedias nähtavaks

sotsmeedias eksinud

Tänases situatsioonis on kauplejad äkitselt avastanud vajaduse end sotsiaalmeedias turundada. Mis on puudu? Juhend, kuidas seda teha.Kiire google otsing teemal “kuidas sotsiaalmeedias turundada” ja “kuidas sotsiaalmeedias turundada algajatele” annab laias laastus selliseid vastuseid:

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.