märts 2023

KPMG: investeeringud fintech-ettevõtetesse langesid aastaga ligi kolmandiku

Dmitri Ševoldajev, KPMG

KPMG uuringu kohaselt investeeriti läinud aastal finantstehnoloogia (fintech) ettevõtetesse ligi 164,1 miljardit USA dollarit, mida on  kolmandiku võrra vähem kui aasta varem, mil investeeringute maht ulatus 238,9 miljardi dollarini. Tehingute arv on samuti langenud – kui 2021.a. oli rahakaasamisi 7321, siis läinud aastal 6006 ehk ligi viiendiku võrra vähem. KPMG sõnul investeeritakse fintech’idesse tänavu mullusest vähem, seda eriti aasta esimeses pooles.

Ligipääsetavuse olukord Baltimaades: konverentsil arutati, kuidas edasi liikuda

Foto: Microsoft

Möödunud nädalal korraldas Microsoft veebipõhise foorumi "Innovatsioon ligipääsetavuse suurendamiseks". Ürituse eesmärk oli koondada Eesti, Läti ja Leedu valitsuste ning avaliku ja ärisektori esindajad, et koos arutada erinevaid algatusi seoses ligipääsetavate digilahendustega ning sealjuures ka õigusaktide vastavust Euroopa ligipääsetavuse aktile.

Kuna maailmas on üle ühe miljardi puudega inimese, usub Microsoft, et ligipääsetavus on oluline, et täita missiooni "anda igale inimesele ja igale organisatsioonile planeedil võimalus saavutada rohkem".

Liiklemine elektritõukerattaga

Foto: (CC) Mircea - All in collections, Pixabay

(Sisuturundus)

Kuna soojal ajal ilmuvad tänavatele tõukerattad ja nendega koos aina rohkem algajatest sõitjaid, on kohustuslik rääkida sõitmistingimustest ja vastutustundlikust ning ohutust liiklemisest.  Elektriline tõukeratas on transpordivahend nagu kõik teised, sellega sõites tuleb austada teisi liiklejaid ja tagada ohutu sihtkohta jõudmine. 

Kuna need transpordivahendid on veel suhteliselt „noored“, on loomulik, et eksisteerivad vaid kirjutamata reeglid, mis õpetavad sõitjaid ohutult liiklema.  

Canon R5 suudab nüüd teha 400MP pilte

Canon R3 kaasavedamine

Täna tuli välja EOS R3 ja EOS R5 tarkvarauuendused, võttes arvesse kasutajate tagasisidet ja soove. EOS R3 puhul tähendab uuendus v1.40, et kiiresti liikuvate objektide jäädvustamine on Panning Assistiga lihtsam kui kunagi varem, samas kui püsivara v1.81 EOS-i jaoks R5 pakub täiustatud eraldusvõimet. Canon lisas ka uusi funktsioone, mis tulevad rakendusse Mobile File Transfer, muutes selle veelgi kasutajasõbralikumaks ja sobituma erinevate töövoogudega.

Ensto avas Eestis ainulaadse elektritestimiskeskuse

Foto: Raigo Pajula

Rikkekindla jaotusvõrgu komponente ja elektrivõrgu automatiseerimisseadmeid tootev Ensto avas Eestis ainulaadse kõrgepingeseadmete testimiskeskuse, mille abil saab ennetada kuni 80% kõrgepinge võrgus toimuvatest riketest.

300 000 eurot maksma läinud testimiskeskus on varasemast kordades täpsem ja aitab üles leida ka mikrodefektid, mis avalduksid alles pikema aja pärast. Kõrgepingerikete kontekstis tähendab see, et ära jääb sadades kordades kallim elektrivõrgu rikete parandamine ning laiem ühiskondlik kahju, mis tekib elektriühenduse ajutisest katkemisest.

Kihlveosaidid ning nende pidev areng

Foto: Priscilla Du Preez, Unsplash

(Sisuturundus)

Läbi aastate on erinevaid kihlvedusid pakkuvad leheküljed tulnud ja läinud ning nendest kõige tugevamad on alles jäänud. Peamiselt jäävad alles sellised leheküljed, mis panustavad enda lehekülje arengusse ning pakuvad klientidele lahendusi, mida teised ei paku. Olgu selleks tervituspakkumised, erisündmused või tõstetud koefitsiendid – lahendusi on palju ning praktiliselt kõik lähenevad enda mängijatele erinevate nurkade alt.

Google Street View autod tulevad jälle Eestit üles pildistama

Google Street View auto. Foto: Google

Järgmisest nädalast hakkavad üle Eesti sõitma Google Street View kaameratega varustatud autod, et värskendada Google Mapsi pildipanka Eesti linnadest, tänavatest ja maanteedest. Kevad- ja suvekuude jooksul saab autosid näha näiteks Tallinnas, Tartus, Valgas, Pärnus, Võrus, Viljandis, Tartus, Põlvas ja Narvas, aga ka Kuressaares ja Haapsalus.

Eesti päikeseauto Solaride on Start-up Day kogutud toetuse abil sammukese Austraaliale lähemal

Tiit Pruuli, Leif, Devid Liik

Solaride’i esindusmeeskond võistleb selle aasta oktoobris päikeseautode maailmameistrivõistlustel Austraalias, kus teevad kaasa maailma parimate tehnikaülikoolide tudengid päikeseautodega võidu kulgedes.

Et tuua Eesti inseneeriaharidus maailmakaardile ja võistlustel osaleda, algatati Hooandja platvormil ühisrahastuskampaania, mille esimesed suurtoetajad panustasid Start-up Day raames tudengite eduloosse nii rahaliselt kui kogemuse jagamisega.

Käsi-GPSid on ikka veel olemas? Muidugi, ja lisaks tõi Garmin välja nende uued mudelid

Garmini uued käsi-GPSid

Tundub veider, et kui kõigil on taskus mõnemeetrise asukohamääramise täpsusega nutitelefon ning randmel nutikell, siis miks ikka veel müüakse käsi-GPSe? See on nii nullindad, kuid oma nišš on neil toodetel mingil veidral moel ka kahekümnendatel, sest Garmin ju toodab neid edasi ja saatis pressiteate, et välja tuli terve rida uusi mudeleid.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.