detsember 2017

Ettevaatust, täna on sinu telefoni jaoks aasta kõige ohtlikum päev!

Mobiili jaoks tuleb ohtlik päev.

31. detsember ja 1. jaanuar on peomeeleolus mobiili kaotamiseks või varguse ohvriks langemiseks statistiliselt aasta ühed kõige ohtlikumad päevad telefoni jaoks.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul näitab statistika, et telefonide kaotamine või vargused tõusevad jaanipäeval ja aastavahetusel mitmekordselt.

“Kõige rohkem läheb seadmeid kaduma avalikes kohtades, kus on palju rahvast – Vabaduse väljakul, tänavatel ja baarides, aga ka taksos,” hoiatas Seliov ja soovitas enne väljaminekut telefoni sisust varukoopia teha.

10 nippi Ilutulestiku pildistamiseks

Pilt ilutulestikust.

Ilutulestiku pildistamine vajab mõningat eelnevat teadmist ja planeerimist, kuid midagi keerulist seal ei ole. Kuna Eestis ei ole tavaks iseseisvumise ajal rakette lasta, nagu seda on Ameerikas, peame leppima ühe korraga aastas. Seda enam, et soovides ilusaid pilte, tasub olla olla valmis nupule vajutama, et oleks, mida meenutada ja sõpradele näidata.

Ilutulestiku pildistamisel on mõned lihtsad näpunäited, mida omavahel kombineerides on võimalik saada efektseid pilte.

Kas tõesti jalgpallifännid kaovad staadionilt? Jaapanis katsetati jalgpalli VR ülekannet

Jaapani jalgpallifännid katsetavad VR-i ehk virtuaalreaalsust.

Aasta spordifoto? jalgpallifännid VR prillidega pärani silmi mängu jälgimas.

Jaapani telekomigigant KDDI katsetas n-ö tulevikustaadioni projektis saja jalgpallifänniga tehisreaalsuse-jalgpalliülekannet.

Jaapani ja Lõuna-Korea vahelisel matšil võisid sada jalkafänni istuda spetsiaalsetel VR kohtadel, kust avanes hoopis teine pilt toimuvale mängule. VR prillidega nägi kõike enda ümber nii tribüünilt kui otse väljakult, huvitavamaid kohti sai uuesti mängida ja valida vaatepunkte ligi sajast kaamerast.

LG alustas isejuhtivate autode arendamiseks koostööd kaardilahendusi pakkuva ettevõttega HERE Technologies

Isejuhtivate autode arendamiseks alustasid koostööd LG ja Here.

Me mäletame veel Nokia ja Microsofti telefonides kunagi olnud HERE kaarte, mis hiilgasid täpsusega. See firma, mis on tegelikult olemas olnud juba 1985. aastast ja kuulunud nii Navteqile kui Nokiale, on kaardinduses ja navigatsioonis olnud tipus seega juba ammu. LG Electronics (LG) ja ülemaailmseid kaardilahendusi ja asukohateenuseid pakkuv HERE Technologies sõlmisid nüüd koostöölepingu, et arendada järgmise põlvkonna telemaatilisi lahendusi autonoomsetele isejuhtivatele sõidukitele. 

Kuula: teaduslikult selgitati välja meeldivaim kõneliini ootemuusika

Ootemuusika. Foto: (CC) Visualhunt

Ekspertidest koosnev žürii valis muusikaterapeut Dali Kase juhtumisel Tele2 klienditeenindusliini uueks taustamuusikaks Relax Bay nimelise laulu. See ootemuusika mõjub teaduslikult rahustavalt.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi tehakse ettevõtte teenindusliinile iga kuu keskmiselt 40 000 kõnet. “90 protsenti helistajatest saab kiirelt ühenduse teenindajaga ning ootama ei pea. Aeg-ajalt on kõnede maht suurem ning siis võib juhtuda, et kliendil tuleb enne liinile saamist pool minutit taustamuusikat kuulata,” ütles Seliov.

Maailm muutub 2018. aastal: Magic Leap tahab täiendatud reaalsuse viia uuele tasemele

Magic Leap. Foto: Magic Leap

Head saabuvat liitreaalsuse aastat - 2018 tuleb selles mõttes eriline. USA idufirma Magic Leap trügib alale, kus Microsoft on oma Hololensiga juba aastaid tegutsenud. Magic Leap on tõsised ja hästi disainitud liitreaalsuse prillid, mis retina kvaliteediga (ehk inimsilmale eritsumatult väikeste pikslitega) kuvavad läbipaistvatele prilliklaasidele kunstlikke objekte, mis vastavalt inimese pea asendile kohanduvad, "rippudes" ja liikudes justkui päris- maailmas oma projekteeritud kohal.

Arvutimaailm valis: Aasta Äritelefon 2017 on...

Aasta lõpus tuleb traditsiooniliselt Aasta Äritelefoni valimise aeg. Selleks kogunes Arvutimaailm eile õhtul õdusas hipsterlikus kohvikus ja jätkas iga-aastast traditsiooni. Kui laiali läksime, oligi parim valitud.

Aasta Äritelefoni valimine on Arvutimaailmas igal aastal käinud juba alates 2009. aastast. meenutame, mis seni on võitnud.

Iga kuuga uus rekord: eestlased ostavad meeletult uusi telefone

Samsung Galaxy J3 (2016)

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel soetasid eestlased novembris 37 500 uut mobiiltelefoni, mis on 17 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil ning ühtlasi tänavune uus rekord. Eelmisel kuul kulutati telefonidele 12,7 miljonit eurot, mis on 37 protsenti enam kui 2016. aasta novembris.

GfK uuringu kohaselt oli jaemüügiturul keskmine nutitelefoni ostuhind 337 eurot, mis on 18 protsenti kõrgem kui aasta tagasi ning 16 protsenti enam kui oktoobris. Enam kui poole Eestis müüdud telefonide väärtusest moodustasid uued iPhone’id.

Sülearvuti turvalisuse tagamine reisil

Sülearvuti turvaliselt reisil.

(Sisuturundus)

Koduuks käib lukku, autoga sõites peab kinnitama turvavöö ning reisides on vaja oma pagasil silma peal hoida. Erilist tähelepanu tuleks pöörata reisile kaasa võetud väärtuslikule sülearvutile, millest kindlasti ei sooviks ilma jääda.

Hoia oma varal alati silma peal

Sülearvuti varastamine on vaid sekundite küsimus, mistõttu ei tohiks seda hetkekski järelvalveta jätta.  Lennukiga reisides peaks sülearvuti olema kindlasti käsipagasis. Äraantavast pagasist võib sülearvuti nii kaotsi minna kui ka pagasikäitluses korralikult kahjustada saada.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.