jaanuar 2018

Põhjamaalased pelgavad ja samas ka ootavad tehisintellekti

Robot Simon. FOTO: (CC) Jiuguang Wang / Flickr

Tieto poolt tellitud uuringu kohaselt arvavad Põhjamaade inimesed, et tehisintellekt saab teatud rollides inimestest paremini hakkama – isegi väga nõudlikes. Mis puudutab tehisintellekti kasutamist tervishoius, siis on suhtumine pigem skeptiline. Suurem osa inimesi usub, et uuenev tehnoloogia muudab tulevikus töö leidmise raskemaks – samas arvavad vähesed, et nende enda töökoht on ohus.

Arvutimaailma lugejaküsitlus 2018: räägi meile, mida ootad!

3D-skann.jpg

Küsime igal aastal oma lugejatelt, mida nad loevad ja mida tahaksid lisaks lugeda. Natuke küsime ka isikuandmeid, et välja selgitada, kes meid üldse loevad ja kui palju. 

Palun vasta mõni minut aega võtvale veebiankeedile ja kui soovid osaleda nutitelefoni Sony Xperia XZ1 Compact loosimises, kirjuta lõppu ka oma e-posti aadress, et saaksime võitjaga ühendust võtta.

Küsitlus kestis 4. veebruarini. 

Tulemused siin.

Kuidas säästa mobiiliakut?

Foto: (CC) Takashi (aes256) / VisualHunt.com

Nutitelefonide ajastul on akulaadija muutunud kõigi igapäevaseks kaaslaseks, ilma milleta võib elu justkui seisma jääda. Selleks, et aku kestaks rohkem kui ühe päeva, on olemas nipid, millega aku elujõulisust pikendada. Üheks variandiks on kasutada ka tehisintellekti abi.

Kaks olulist tegurit

Huawei Baltikumi juhi Yanfei sõnul sõltub mobiiliaku kestvus kahest tegurist: kui intensiivselt telefoni kasutatakse ning kuidas telefoni eest hoolitsetakse.

Liiguta ka, kui mängid: e-skin ajab arvutimängurid võhmale

E-skin.

Arvutimängud on ühed peamised ülekaalulisuse põhjustajad - lamaskled mugavas mänguritoolis ja liigutad kangikesi, küünitad laisalt klaviatuurini või liigutad 10 x 10 cm suurusel alal hiirt. See sport tugevaks ei tee. Kuid Kickstarteris sai raha kokku omapärase kostüümi arendaja - e-skin on nutikas riideese, mis viib sinu kehaliigutused üle Bluetoothi otse arvutisse ning mängudes hüppamiseks ja kaklemiseks peab ise ka reaalselt muskleid liigutama.

Tele2 suurendab mobiilse interneti kiiruseid üle Eesti 485 megabitini

Kiirus suureneb.

Tele2 viib veebruaris lõpule kõikides saatejaamades toimuvad tarkvarauuendused, millega tõusevad üle kogu Eesti mobiilse interneti maksimaalsed allalaadimiskiirused uue rekordi ehk 485 megabitini sekundis.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul tõstavad tehtud muudatused maksimumkiiruseid 30 protsenti. “Tehniliselt liidetakse suurema kiiruse saavutamiseks erinevad sageduskihid. Selle tulemusena on mobiilne internet võrreldav püsiühendusega ja paljudes kohtades isegi kiirem. Lisaks tõuseb tarkvarauuenduse toel maksimaalne üleslaadimiskiirus 65 megabitini sekundis,” rääkis Sarri.

VIDEO: lõpuks ometi rakendus paindlikele ekraanidele - LG uus 65-tolline kokkurullitav teler

LG 65-tolline kokkurullitava ekraaniga teler.

Kui nüüd mälupildis veidi tagasi kerida nii umbes kümmekond aastat ja mõelda igakevadistele tehnoloogiamessidele, siis meenub sealt ammusest ajast juba mõni rullikeeratava ekraani kontseptsioon, mida esitleti kui kaasaskantavate tahvlite ja suure ekraaniga mobiilide tulevikku. Paraku pole rullis pisikuvar taskus veel moodi läinud. Kuid seinale lahtisõitev ekraan, mis nagu projektoriekraan muul ajal peidus on, võiks juba olla paljude jaoks kasulik diil.

Saabumas on nutiautode aeg - Nissan Xmotionil on juhtimiseks seitse puutetundlikku ekraani

Nissan Xmotioni armatuurlaud.

Tundub, et nupuautode aeg hakkab ka ära pöörduma - nii nagu nuputelefonid asendati puutetundlike värvilise ekraaniga nutitelefonidega, nii tulevad ka autod, mille juhtimiseks on suured värvilised puutepaneelid ja muidugi ka viibetele, häälele ja kõigele muule reageeriv tehisintellekt. Nissan Xmotionil ongi need justkui uue nutiauto omadused - kokku seitse puutetundlikku paneeli ja kuldkalakese-kujuline tehisintellektiga assistent, mis "ujub" sujuvalt neil ekraanidel ringi.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.