juuli 2018

Kuidas leida verekuud?

Taevavaatamise äpid.

Kui tahad teada, kust suunast see punane verekuu nüüd tõuseb, mida sajandi pikim varjutus tabab, siis abiks on taskus asuv nutiseade. Juba üsna Androidi algusaegadest loodi esimesed äpid, mis näitavad, kus miski taevakeha tähistaevas asub. Enamus mobiile, millel on elektrooniline kompass ja asendiandur, oskavad tähistaevas tähti ja planeete nende äppidega näidata.

Kõik kolm siin nimetatud äppi saavad mobiili asendianduri põhjal näidata tähistaevast suunas, kuhu sa oma mobiili suunad. Vaadata võib liitreaalsuses, nii et taustaks on läbipaistev kaamerapilt kui ka eraldi taustaga.

Homme tahetakse lüüa HTTP-le hingekella

HTTP on homsest ebaturvaline.

Alates homsest, 24. juulist peab Google Chrome, mis on muide ka brauserimaailma ülekaalukas turuliider, kõiki http-ga lehekülg ebaturvaliseks ja hakkab kasutajaid hoiatama (loe: ehmatama). Seega võivad alates homsest kõik https-ile mitte üle läinud saitide omanikud hakata saama palju päringuid klientidelt, kes on hämmingus, miks seni turvaline lehekülg, kus nad ikka on käinud, nüüd järsku ebaturvaliseks muutus.

Tegelikult hoiatavad Chrome ja teised brauserid juba ammu krüpteerimata saitide eest, aga tagasihoidlikult:

Kaks Xiaomi ülihead kampaaniat, mida peaksid praegu tähele panema

Amazfit kampaaia.

(Sisuturundus)

Kui oled endale tahtnud Xiaomi nutikat kella, mis on väga palju targem kui lihtsalt aktiivsusmonitorid, siis nüüd on tõesti õige aeg. Xiaomi Amazfit seeria on kuni 30% odavam. Käib ka teine Xiaomi kampaania, millega saad muidki selle Hiina tipptegija tooteid väga palju odavamalt. Vaata neid kahte kampaaniat ja klõpsa linkidel.

VIDEO – kuidas teha paremaid tootepilte liiga kalli kaameraga + Smuuti loos

Pentax rabas smuuti pildiga

Meil on mõnda aega olnud mõte rääkida tootepildistamisest.
Kuniks pakuti Photopointi rendist testimiseks Pentaxi keskformaatkaamerat, mille kõrval 35mm täiskaader kahvatub kui mänguasi.
Nimelt on Pentax 645Z sensor umbes 1,7x suurem täiskaadrist ning iga klõpsuga püüab üle 50Megapixli, salvestades umbes 70MB faile.
Kui APS-C sensoritel arvutatakse crop factorit x1,6, mis lõikab kaadri väiksemaks, siis keskformaatkaameral on see hoopistükkis 0,79x.
Näiteks on täiskaader kaamera ees 50mm normaalobjektiiv näiteks Canon 200D pigem 80mm tele ja Pentaxi ees lai, 39mm.

Levikom toob turule uudsed suvilatele ja maakodudele mõeldud paketid

Suvila.

Kui tahad Internetti ainult neil mõnedel hetkedel, kui siinkandis on soe ja ilus ning kannatab maale suvilasse minna, siis need hetked saab ka ajutise Internetiga sisustada. Kodumaine telekomiettevõte Levikom toob turule Eestis ainulaadsed suvilatele ja maakodudele mõeldud paketid, kus teenuste eest tuleb tasuda vaid siis, kui neid kasutada ning milles sisaldub lisaks kiirele interneti püsiühendusele ja televisioonile ka aastaringne Nutivalve teenus.

5 nippi, kuidas saada nutitelefonis parem levi

Mobiilimast.

Äsja Norstati poolt läbi viidud uuringust selgus, et 98 protsenti eestimaalastest peavad operaatori valikul oluliseks või väga oluliseks leviala. Selleks, et levisse paremini sattuda ja kvaliteetsemaid kõnesid teha või kiiremat andmesidet kasutada, on olemas mõned lihtsad nipid, mille abil saab inimene ka ise oma telefoni levi turgutada.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juht Tanel Sarri tõi välja viis nippi, kuidas igaüks saab oma kõnekvaliteeti paremaks muuta.

Väline kõvaketas vali vastavalt enda vajadustele

Kõvaketas

(Sisuturundus)

Olukord, kus su arvuti äkitselt loobub koostööst sinuga pole sugugi meeldiv. Kõik vajalikud dokumendid, pooleliolevad tööd, alati meelt lahutavad muusikapalad või filmid ning kõik need värvikad fotod olulistest sündmustest - hetkega läinud! Kõigest sellest ilma jäämisest tekkiv kurbus - võib-olla oled sa selle tundega tuttav?

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.