aprill 2021

Koolivaheaja magnetid: Hiiumaa, Ida-Virumaa ja Eesti-Läti piiriala

Telia liikuvusanalüüs, kevadine koolivaheaeg.

Telia värske liikuvusanalüüs näitab, et koolivaheaja nädalal (19.-25. aprillil) kasvas inimeste liikumisaktiivsus märgatavalt Hiiumaa, Ida-Virumaa ning Eesti-Läti piiriala suunas.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Holger Haljandi sõnul langes aprillikuise koolivaheaja nädala (19.-25.04) jooksul inimeste liikumisaktiivsus varasema nädalaga võrreldes koguni 20%. Samal ajal kerkisid selgelt esile teatud piirkonnad, kuhu inimesed märgatavalt aktiivsemalt liikusid.

Telefonid lähevad hästi: mobiilimüük maailmas kasvas esimeses kvartalis 28,1 protsenti

Samsung Galaxy A52.

Mobiilimüük läks maailmas selle aasta esimese kolme kuu jooksul päris hästi, kuid oli ka tagasitõmbujaid. Huawei näiteks tõmbus aasta lõikes tagasi koguni 70% ja pole enam maialma suurimate mobiilimüüjate seas, LG aga loobus üldse mobiilitootmisest ja kaob esikümnest.

Tilde ja Avatar käivitasid eesti-läti masintõlkija EstLat Translator

Tõlkeprogrammi veebileht.

Tilde ja Avatar avasid oma eesti-läti masintõlkija EstLat Translator ehk nagu tõlkeprogramm ise ütleb, Tilde un Avatar startēja pirmais igauņu-latviešu mašīntulkotājs EstLat Translator.

Tegemist on mugava tööriistaga kahe naaberriigi keelte tõlkimiseks mõlemas suunas ja lahendus sarnaneb pealtnäha üsna palju Google Translate´i teenusega, kuid on loomulikult täpsem ja kvaliteetsem automaat-tõlge.

Integreeritud logistikateenused võimaldavad ettevõtetel laieneda välismaale ja säästa aega

Logistikateenused.

(Sisuturundus)

Kaubandusettevõtted seisavad tänapäeval silmitsi paljude väljakutsetega: tellimuste arvu kasvuga, infovoogude suurenemisega, maksimaalse klientide rahulolu saavutamisega, sooviga kulusid ja muidugi ka aega kokku hoida. Pidevalt muutuva turuolukorraga kohanemiseks ja kõigi tarneahela protsesside sünkroniseerimiseks on üha enam neid, kes otsustanud investeerida terviklikesse logistikateenustesse. Sellised otsused muudavad ettevõtted sageli turuliidriteks. Üks edu tagajaist on 3PL-teenus.

TEST: Peaaegu täiuslik USB HUB-iga 4K UHD kodukontori monitor Philips 329P1H

Philips 329P1H.

Muidu kirjutame me monitoridest pigem harva ning peamiselt sellepärast, et need on üldiselt üsna igavad. Toll siit, cm sealt, 100 € üles, 200 € alla, 16,7 miljonit värvi ning mõni piksel sinna-tänna. Seekord aga jõudsid Arvutimaailma laborisse erinevaid teid pidi kaks Philipsi monitori. Siin on 4K mudel, väiksemast Full HD mudelist saab lugeda siit.

TEST. Anker Life Q30 - kõrvaklapid, mis on oma hinna kohta tõesti head

Anker Life Q30.

Olles juba mõnda aega testinud väikseid juhtmevabasid kõrvasiseseid klappe, tundub tagasipöördumine suurte, üle kõrva Bluetooth klappide juurde kui umbsest toast värskesse loodusesse minek. Jälle on tajutavad kõik madalad ja kõrged sagedused, bassidega pole aga siiski üle pingutatud ning kõik on looduslik, mitte neoonroheline. Lisaks ei pea kartma, et kõrvu liigutades mõni kuular põrandale kukub. Anker on teada-tuntud ja soodne klappide tegija ning nende uus mudel on veel paremaks läinud.

Tahad äpiga rikkaks saada? Kolm soovitust arendajatele, mis aitavad saavutada edu

Mobiilid.

Füüsiliste kaupade ja teenuste ostmise kõrval kulutavad tarbijad üle maailma aina enam raha ka digitaalsetele tegevustele. Prognoosi järgi toovad erinevad mobiilirakendused 2023. aastaks nende loojatele juba kokku 785 miljardit eurot tulu. Maailma ühe suurema mobiilsete seadmete tootja Huawei ekspert toob välja kolm kriteeriumi, mida tasub edukat mobiilirakendust planeerides silmas pidada.

TEST: kui kodutööl, siis juba suure monitoriga, veebikaamera ja HUB-iga

Philips 243BJ monitor.

Sülearvuti on mõeldud mobiilseks töötegemiseks, aga kui kontoritest pandeemia ajal kodutööle koliti, siis jätkati hoopis õhukeste mobiilsete sülearvutitega, küürus väikese ekraani kohal, mis pole terve tööpäeva pikkuselt töö tegemiseks mugav lahendus. Hoopis parem, ergonoomilisem ja silmasõbralikum on suur monitor. Aga kui tahta lisaseadmeid kasutada, teha videokoosolekuid ja ühendada printeri, kõlarid, klaviatuurid, hiired? Siis aitab töötegijat kõik-ühes ärimonitor, millel kõik need lisa-asjad ühendamiseks sisse ehitatud.

Suur TEST: juhtmevabad laadijad

Baseuse kaks-ühes juhtmevaba laadija.

Juhtmevabad laadijad on mugavus, mida enne selle kasutamist ei teagi väga igatseda - kõik on harjunud oma telefone ja muid seadmeid ikka kaabliga laadima ja kui keeruline see siis ikka on? Kui aga kord juhtmevaba laadimist oled proovinud, siis on juba raske sellest loobuda. Laadijad ise võivad olla üsna sarnased, kuid testis kõrvuti pannes selgub siiski, et neilgi on erinevaid omadusi, erinev kasutusmugavus ja võimalused. 

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.