september 2021

Peugeot 5008 - keskpärane SUV või täitsa hea MPV?

Peugeot 5008 ja tuulikud

Täiesti mõistmatu on globaalne linnamaasturite hullus, kõik millel on neli ratast ja rool peab olema mingit sorti maastur ning ka Peugeot on oma mahtuniversaali 5008 nimetanud SUViks.
Astudes sellega otsesesse konkurentsi Audi, Volvo ja paljude teiste brändide perevedukitega, olles väga hästi varustatud ja konkurentsivõimelise hinnaga ning küsimusega, kas esiveoline MPV on piisav SUV.

Tõsi, MPV nimetati linnamaasturiks juba aastal 2017 ning kõnealune auto tundub pigem facelift olevat, kui tõsine mudeliuuendus.

ABB tegi maailma kiireima elektrisõidukite laadija, mis laeb nelja autot korraga

Terra 360.

ABB toob turule maailma kiireima elektrisõidukite laadija Terra 360, millega on võimalik sajakilomeetriseks sõiduulatuseks laadida aku täis vähem kui kolme minutiga. ABB kõik-ühes laadija on turul ainuke, mis on spetsiaalselt ette nähtud kuni nelja sõiduki laadimiseks korraga. Laadija on ideaalne valik tanklate, linnade laadimisjaamade, jaemüügiettevõtete parklate, aga ka autoparkide jaoks.

MSI uus seadistatav e-spordi varustus - kõik, mida tipptulemuseks vaja!

MSI e-sport desktop.

(Sisuturundus)

Mänguriarvutis peab kõik ilus olema - nii sisu kui välimus. MSI uues mänguriseerias ongi - arvuti, mille omale lauale paned või võistlusele kaasa võtad, on kõike muud kui tagasihoidlik igav kast. Komplekt töötab sujuvalt ja stabiilselt, mida on mängudeks väga vaja ning kõik näeb välja ülimalt efektne. 

MSI pole kokku hoidnud ka sisemises võimsuses, sest tipptasemel graafikaga mängudes on iga komponendi iga millisekund oluline - võiduks e-spordis läheb teinekord vaja ka väikest eelist, mille annab korralik mängurikomplekt.

Eesti idufirma Nursebeam võitis innovatsioonikonkursi esimese vooru

Nursebeam

Eesti ettevõte Nursebeam võitis tervishoiualase innovatsiooni konkursi Healthy Longevity Global Competition esimeses faasis kuni 50000€ suuruse auhinnaraha ning tagas kindla koha järgmises voorus.

EIT Health kuulutas kolmapäeval koos oma kaheksa ülemaailmse koostööpartneriga välja Healthy Longevity konkursi avavooru Catalyst Awards võitjad, kelle sekka pääses ka Eesti ettevõte Nursebeam OÜ.

Sülearvutid võivad peagi minna samuti vaid USB C toitele - uus 240 W standard sai kinnitatud

USB C. Foto: (CC) Pexels

Hiljuti tegi Euroopa Komisjon ettepaneku kehtestada mobiililaadijatele ühtne USB C ja juhtmevaba laadimise standard, kuid ka sülearvutite laadijad võivad hakata peagi ühtlustuma, ehkki ilma välise surveta. Nimelt täiendati USB C uut standardit USB Type-C Cable and Connector Specification Revision 2.1 selliselt, et see suudab tagada kuni 240 W toite. Sellise võimsusega saaks ära toita ka mängurisülearvutid, seega sobiks uus USB C oma olemuselt kõigi sülearvutite laadimiseks.

Uute telefonimudelite hulk väheneb? Enne OnePlus, nüüd Samsung tühistas oma järgmise mudeli väljatuleku

Samsung Galaxy S21 esitlus.

OnePlus kinnitas nädalapäevad tagasi, et tühistab oma uue soodusmudeli OnePlus 9T väljatuleku. Ühelt poolt võib mudelite kokkutõmbamisest aru saada, kuna samale emafirmale kuuluvad OnePlus ja OPPO ühendasid oma arendustiimid. Samsung aga tühistas Galaxy S21 Fan Editioni (FE) väljatuleku oktoobris (allikas) ja põhjuseks on üsna selgelt kogu tehnoloogiamaailma praegu vaevav kiibipuudus.

Suur küsimus: kas võtta äriklassi sülearvuti Inteli või AMD protsessoriga?

Kui veel mõni aasta tagasi kippus sülearvuti valijatel meeles mõlkuma pigem küsimus, kas võtta Intel Core i3, i5 või i7, siis nüüd on protsessorivalik keerulisemaks läinud. Intel pole äriklassi sülearvutite ainuke mõistlik valik, vaid AMD on sinna kõrvale väga jõuliselt koha kätte võidelnud ning vahest isegi Intelist kui suurest ja tuntud tegijast mööda läinud. Proovime korraks kaalukausile panna mõlema tootja eelised ja puudused.

Kuidas tunda ära äpipoodides pesitsevaid ohtlikke peturakendusi?

Mobiiliäpid.

Iga mõne kuu tagant võib kuulda Google’i või Apple’i rakendustepoest leitud petu- ja võltsrakenduste kohta, mis varastavad kasutajate andmeid, nakatavad telefoni pahavaraga või kasutavad telefoni ilma kasutaja loata krüptorahade kaevandamiseks. Elisa infoturbe juht Mai Kraft selgitab, kuidas selliseid rakendusi ära tunda ja mida enda kaitsmiseks teha.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.