märts 2022

Samsung hakkas esimese telefonitootjana maailmas taaskasutama hüljatud kalavõrkudest pärit plastikut

Taaskasutatud detailid. Skeem: Samsung

Samsung hakkas esimese telefonitootjana maailmas kasutama enda uutes nutitelefonides taaskasutatud ookeaniplastikut, täpsemini seal hüljatud kalavõrke. Taaskasutatud plastikut on kasutatud näiteks uute Galaxy S22 telefonide nupusüsteemide ja S Pen puutepliiatsi katte puhul.

Elisa tippjuhtkond täienes kahe naisjuhiga

Elisa erakliendiüksuse juht Mailiis Ploomann ning turundus- ja kommunikatsiooniüksuse juht Karin Kanepi. Foto: Elisa

Elisa tippjuhtkonnaga liitusid kaks võimekat naisjuhti, Elisa erakliendiüksust asus juhtima Mailiis Ploomann ning turundus- ja kommunikatsiooniüksust Karin Kanepi.

„Elisa eesmärgiks tõusta Eesti turul juhtivaks meelelahutus-, IT ja telekommunikatsiooni ettevõtteks ning olla jätkuvalt suurepärane tööandja. Mailiis ja Karin on kaks tugevat, pikaajalise staažiga juhti kes saavad käesolevast aastast veelgi enam rakendada oma kogemusi ettevõtte üksuste strateegilises juhtimises ja digitaalsetes muutustes,“ sõnas Elisa tegevjuht Andrus Hiiepuu.

Tallinnas arutletakse energiaturu hetkeseisu ja järgmise põlvkonna inseneridele vajalike oskuste üle

Andreas160578 / Pixabay

TalTechi eestvedamisel toimub 17. märtsil Tallinnas veebikonverents “Energy Game Changers 2022 – the Current Energy Situation and the Importance of an Informed Society”.

“Energy Game Changers 2022” toob kokku tööstuse ja akadeemiliste ringkondade esindajad, esinevad Eurelectricu tegevjuht Kristian Ruby, akadeemik Jaak Aaviksoo,

Finnish Energy vanemnõunik Maiju Korhonen, Fuseboxi tegevjuht ja asutaja Tarvo Õng ning mitmed teised.

Uptime’i tehnoloogiajuht: IT-sektorisse sisenemiseks ei pea ilmtingimata arendajaks hakkama

(CC) Pixabay

IT-sektori poole vaatavad inimesed arvavad, et sektorisse sisenemiseks peab oskama arendada ning olema tugev reaalainetes. Tegelikult on jalg IT-sektori ukse vahele võimalik saada ka kõigil, kes otseselt programmeerimise vastu huvi ei tunne, rääkis Eesti IT-firma tehnoloogiajuht Raimo Seero.

Nutikad ülekäigurajad muudavad Tallinnast Hiiumaale sõitmise turvalisemaks

Ülekäiguraja paigaldamine Haapsalus.

Liiklusohutust suurendavate toodete arendaja Bercman Technologies paigaldas Haapsalusse Kiltsi teele ja Tallinna maanteele nutikad ülekäigurajad, mis muudavad Hiiumaa suunalistel transiitteedel reguleerimata ülekäiguraja ületamise ohutumaks. Seade hoiatab nii autojuhte kui jalakäijaid ohu korral valgussignaaliga.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.