Mai 2018

Huawei uued noortetelefonid Y6 annavad kamba peale välja kvaliteetse surround-heli

Huawei Y6

Huawei avalikustas äsja oma uue, spetsiaalselt noortele suunatud Y-seeria nutitelefoni Huawei Y6 2018, mis on saanud uue moodsa äärest ääreni kumerate äärtega ekraaniga disaini ning on saadaval mustas, sinises ja kuldses värvitoonis. Mobiilset meelelahutust saab tarbida kirgaste värvidega Huawei HD+ FullView ekraanilt ja uute võimalustega helisüsteemiga. Huawei Y6 2018 telefonil on selfie toonimisvälk, EMUI 8.0 kasutajaliides ja pikem aku tööaeg.

Uksed lukus? Võrguseadmed ka? Netis koduseadmed võivad ettevaatamatusest luua koju ohtliku turvaaugu

Foto: (CC) Geralt / Pixabay

Küberturvalisus on praegu olulisem kui kunagi varem ning sellepärast levib ka palju nõuandeid selles osas, kuidas enda arvutit, telefoni või kasutajaid erinevates teenustes edukalt kaitsta. 
Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja German Baranovi sõnul on meie kodudes palju internetiga ühendatud seadmeid, mis võivad teinekord kodu turvalisust tagades meelest minna. Seega on oluline teada, kuidas muuta turvaliseks ka teisi seadmeid lisaks telefonile. Näiteks internetiga ühendatud telerit, valgustit, turvakaamerat või tolmuimejat.

Nissan tegi roboti, mis oskab jalgpalliväljakuid maha joonistada

Nissani robot.

Kui tulevik kuulub kuhjale erinevatele robotitele, mis igaüks teevad ise asju, siis selline Nissani robot on kindlasti mõne jalgpalliklubi või hobivutitaguja arsenalis. Kõigepealt robotmuruniidukiga plats puhtaks, siis Nissani robotiga jooned maha ja siis - Robotexi robotid platsile...

Nissan avalikustas Kiievis 2018. aasta UEFA Meistrite Liiga finaalis autonoomse roboti, mis suudab joonistada jalgpalliväljakuid kõikjale, kus on selleks ruumi.

Robot nimega Pitch-R on inspireeritud Nissani täiustatud juhiabisüsteemist ProPILOT.

Telia esitles Rootsis 5G tulevikku: drooniga lennutati kohale elustamiskomplekt

Foto: Telia Company

Telia Company näitas sel nädalal Rootsis toimunud Põhjamaade ministrite kokkusaamisel tuleviku tehnoloogialahendusi, mille hulgas esitleti ka droonidega kohale toimetatud elektrišokiparaate.

Sel nädalal kohtus Rootsi peaminister Stefan Löfvén oma Skandinaavia kolleegidega Örnsköldsvikis, et arutada välis- ja sisepoliitikat ning teisi olulisi teemasid, sh digitaliseerimisega seotud küsimusi.

Kohtumise mitteametliku osa käigus näidati Põhjamaade ministritele, kuidas 5G aitab päästa elusid.

Gearbesti blogi: kõige rohkem osteti Eestis Xiaomi asju

Xiaomi nutikell.

(Sisuturundus)

Tegelikult osteti Hiina e-poest Gearbest lõppeval nädalal palju ka neid sääsepeletite komplekte, kuid Eestis tervikuna läksid kaubaks Xiaomi tooted. Jah, sääskedest lahtisaamine on hetkel kuum teema, kuid samamoodi on popid ka uued nutitelefonid, nutikellad, kaamerad ja robot-tolmuimejad. Klõpsa alapealkirjadel, et näha pakkumisi Gearbesti lehel.

Odavate Androidi-telefonidega tuli kaasa "tasuta" pahavara

Facebook telefonis. (CC) Pixabay

Niisama linnalegendina on seda juba ammu räägitud, et Google´i poolt sertifitseerimata üliodavad Androidiga telefonid võivad sisaldada ka midagi kahtlast. Nüüd on antiviirusefirma Avast neid mobiile lähemalt uurinud ja selgub, et mõned tõesti sisaldavad pahavara.

Eestis küll enamikku analüüsitud mudeleid ei müüda, kuid mõned brändid, mille mobiilidest kahtlast pahavara leiti, on siinmailgi tuntud: näiteks ZTE, Archos, Prestigio. 

Latitude 59: tuhanded on meie laiuskraadil kohal

Latitude 59 2018.

Latitude 59 toob siinsetele laiuskraadidele tuhandeid idufirmade, investorite, meedia ja tehnoloogiahuvi esindajaid. Väisas ARvutimaailmgi põgusalt üritust ja sisenes Kultuurikatlasse läbi korstnalõõri.

Üheteistkümnendat aastat toimuv tehnoloogia, ettevõtluse ja innovatsiooni konverents Latitude59 avati eile hommikul Kultuurikatlas. 25. mail ehk täna on juba viimane päev. Üritusest võtab osa rohkem kui 2000 inimest ning esinejate seas on nii ettevõtjaid, teadlaseid kui valdkondade tippspetsialiste.

Sony investeerib 7 miljardit sensorisse, et olla 2021 juhtiv kaameratootja

sony a9

Sony avaldas oma uue kolme aastaku plaani, ning eesmärgid on suured. 
Väga agressiivselt plaanitakse domineerida kaameraturg ning investeeringud on selleks paljulubavad.

Oleme ennegi sõna võtnud, et Sony on hea, aga mööndustega. 
Näiteks suudab kahe aasta tagune A7S kaamera näha pimedas paremini, kui inimsilm, kuid ergonoomika ning kasutatavuse poolest on täiesti kohutav.
Selge on see, et Sony niigi domineerib Sensori turgu, olles kasutuses umbes 50% kõigist digipildi seadetes, telefonides jne.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.