august 2020

Koolide ja hariduse iduettevõtete koostöös luuakse õppimiseks uudsed digilahendused

Startup Estonia, Tallinna Ülikooli ning Haridus- ja Noorteameti algatatud koosloomeprogrammi lõpuseminar. Fotod: Hendrik Osula

Startup Estonia, Tallinna Ülikooli ja Haridus- ja Noorteameti algatatud koosloomeprogrammi raames aitasid koolid ja lasteaiad haridusvaldkonna iduettevõtetel luua õpetajate ja õpilaste vajadustele vastavaid digilahendusi.

Haridusvaldkonnas pakub digilahendusi ligi 40 Eestis asutatud iduettevõtet. Nende seas on mitmeid ettevõtteid, kes pakkusid oma teenuseid ka kevadisel eriolukorras toimunud distantsõppe perioodil ja on valmis ka algaval õppeaastal oma platvormi vajadusel kohe kasutusele andma.

Aitab mängimisest, hakkame tööle: AOC ärimonitori 27P2C test

AOC 27P2C ärimonitor.

Äriklassi monitoril on vajalikud omadused mugav enda järgi reguleerimine (et jaksaks pikki tööpäevi ekraani taga istuda) ning mugav ühendamine sülearvutiga. AOC uus monitor tundubki olevat nendele omadustele keskenduvat. Midagi muud eriti silmatorkavat AOC 27P2C juurest eriti ei leiagi.

Kaasas on kaablid Displayporti, HDMI ja USB C kaudu ühendamiseks. Ärikasutaja jaoks on olemas ka KVM ehk siis monitori külge saab ühendada ühe klaviatuuri ja hiire mitme arvuti juhtimiseks.

Monitori kokkupanek on ka ainult paar klõpsu ja ühe poldi kinnikeeramine.

Honor 20 aastane test on läbi. Mis sai edasi?

Honor 20.

Meie aastane test Honor 20 telefoniga, mis oli üks viimaseid enne USA kaubanduspiiranguid, mis keelasid Honoril ja Huaweil Google´i teenustega, sai nüüd läbi. Aasta on täis. Google´i teenused toimivad, kuid viimast tarkvarauuendust veel pole tulnud. Vaatame, millises seisus telefon on peale aastast kasutamist.

Jõudlustestid tegime me alguses, 2019. aasta augusti lõpus ja tulemused olid Android 9ga sellised:

  • Geekbench 4: 9715 punkti
  • Geekbench 5: 2374 punkti
  • Linpack: 2776,26 MFLOPS

Aasta hiljem on aga tulemused sellised:

VIDEO: kas ainult tahvelarvuti ja telefoniga saab töö tehtud?

Seinamaaling.

Kaugtöö on saanud sel aastal uue tähenduse, seda teevad järjest rohkem inimesi nii kodus, suvilas kui mujal väljas liikudes. Alati ei pea arvutit kaasas kandma ja lahti võtma,  nutiseadmete areng on võimalikuks teinud ka nende abil kõik vajalikud asjad ära teha. Kuidas aga reaalselt oma seadmetest välja pigistada nende tõeline produktiivsuse potentsiaal? Näiteks hiljuti Tallinnas Telliskivi kvartalis avalikustatud uus seinamaaling on disainitud nutitelefoniga.

LG esitleb IFA-l õhupuhastiga näomaski

LG õhupuhastiga näomask.

Kes oleks osanud aasta tagasi arvata, et näeme IFA-l sellist uudistoodet? Elektroonikafirma LG on tänavusel IFA 2020 tehnoloogiamessil tulnud välja uue isikukaitsevahendiga, mis märgib ühtlasi ka täiesti uue tootekategooria sündi ettevõttes: (kaasas)kantav õhupuhasti. Toode on valitud turgudel saadaval alates neljandast kvartalist ja töötab nagu mehaanilise puhastusseadmega näomask.

Täna algas Tallinnas Euroopa üks suurimaid tehnoloogiafestivale Latitude59

Latitude59 2020. aastal.

Sel aastal on pea kõik suuremad tehnoloogiaüritused kas a) ära jäetud b) online´i kolinud või c) edasi järgmisse aastasse lükatud. Igakevadine Põhjamaade ja praegu ilmselt ka Euroopa üks suurimaid tehnoloogiafestivale Latitude59, kus kohapeal inimesed kokku saavad, toimub samuti hilinemisega, alates täna.

TEST: Cat S62 Pro – uus termokaameraga mobiili profipõlvkond on neli korda täpsem

Cat S62 Pro.

Sellest on juba mitu aastat, kui Cat tõi välja maailma esimese sisseehitatud FLIR´i termokaameraga nutitelefoni. Seda me testisime ka. Nüüd enam termokaamera telefonist välja ei ulatu, kõik on ühtlaselt paksus korpuses. Täpsust ja võimalusi peaks juures olema. Kuna külmasildu ja soojaleket keset sooja suve nii hästi ehitusel testida ei õnnestu, proovime Cat S62 Pro juures koroonajärgset olulist asja – kas kehatemperatuuri saab uue kaameraga täpselt määrata.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.