november 2020

Must Reede. Aasta ühed suurimad soodustused enne pühi on käes!

Foto: Ondřej Šponiar / Pixabay

(Sisuturundus)

Tänupühad, esimene advent, esimesed suuremad miinuskraadid ja igale poole ilmuvad jõulutuled kuulutavad aastalõpu vääramatut lähenemist. See tähendab ka kinke. Et neid oleks võimalik soodsalt osta, on olemas Must Reede. See saabub sama vääramatult ka Gearbesti e-poodi. Spetsiaalselt välja valitud huvitavad ja parimad pakkumised on siin.

40% noortest ei tutvu äppe alla laadides ja uusi kontosid luues kasutustingimustega

Mobiiltelefon.

Huawei tellimusel uuringufirma Rait Group poolt oktoobris korraldatud uuringus, kus osales 358 inimest selgus, et lausa 40% 18-24 aastastest nutitelefonide kasutajatest aktsepteerib kõik lepingud ja kasutustingimused ilma neid läbi lugemata nii rakendusi alla laadides kui ka uusi kontosid luues.

Telia hakkab müüma kasutatud nutitelefone

Uuskasutus: kasutatund nutitelefon.

Telia hakkab alates tänasest müüma ka kasutatud nutitelefone, mis annab võimaluse soetada kvaliteetse ja garantiiga seadme originaalhinnast soodsamalt.

Telia Eesti erakliendiüksuse juhi Kristjan Viilmanni sõnul on tegu olulise muutusega, kuna ettevõtte tootevalikusse on hakanud lisanduma uute telefonide kõrval ka nn uuskasutatud mudelid.

"Oleme Telias võtnud üheks eesmärgiks seadmeringluse, mis toetab nii ettevõtte keskkonnaeesmärke kui ka klientide suurt huvi tootevaliku vastu, mida me täna enam ei müü," lausus Viilmann.

Kolm põhjust, miks soetada nutitelefoni kaaned

iPhone kaaned

(Sisuturundus)

Telefoni kaaned on kujunenud mobiiltelefonide lahutamatuks kaaslaseks. Seega on arusaadav, et valikute tegemine võib pea natuke sassi ajada. Kõige tähtsam on see, et nutitelefoni kaaned vali selle järgi, mis on sinu jaoks oluline. Ägeda mustriga õhukesed kaaned võivad olla küll ilusad, ent kui kipud alatihti telefoni maha pillama, tasuks mõelda kaitseümbrisele.

Ka Bolti tulevik? MIT arendab rendiratast, mis sõidab ise kohale (video)

Tribike - kolmerattaline, mis muutub kaherattaliseks.

Elektritõukekate ja jalgrataste rendi juures on üks suur probleem - kasutaja peab kõndima kohta, kus need saadaval on. Rendiratastel kipub asukohaks olema kindel rendijaam, elektritõukekad aga jäetakse tavaliselt sinna, kus eelmine kasutaja lõpetas. Massachusettsi Tehnoloogiainstituut (MIT) tahab selle probleemi lahendada kasutaja juurde ise kohale sõitva elektrirattaga, mis autonoomses režiimis moondub kolmerattaliseks.

Video: Sauele kerkivasse andmekeskusesse jõudsid hiiglaslikud kõrgepingetrafod

Trafod saabuvad.

Sauele ehitatavasse regiooni suurimasse, 100 miljonit eurot maksvasse MCF andmekeskusse jõudsid kohale Siemensi trafod, mille võimsus kataks näiteks kogu Võrumaa elektritarbimise.

Trafod on vajalikud, et MCF andmekeskusesse jõudev kõrgepinge muuta serveritele sobivaks madalpingeks. Iga Siemensi trafo kaalub 30 tonni ning on viis meetrit kõrge.

ITL-i Ustus Aguri stipendiumi saaja doktoritöö aitab kaasa personaalmeditsiini arengule

Ustus Aguri stipendium 2020. Foto: Joanna Jõhvikas

Fotod: Joanna Jõhvikas

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) ning Haridus- ja Noorteameti (Harno) koostöisel konkursil selgus Ustus Aguri nimelise stipendiumi saaja. 3000-eurose stipendiumi pälvis Tallinna Tehnikaülikooli info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) õppekava doktorant Ardo Allik, kelle doktoritöö põhjal valmivate rakenduste abil saab erinevaid signaale töödeldes inimeste väsimus- või terviseseisundit jälgida, aga ka tööohutust ja -mugavust suurendada.

Linas Pečiūra: juba praegu on meie elu kolinud “pilve”. Mis saab edasi?

Linas Pečiūra.

Pilvandmetöötlusteenuste kasv kogu maailmas on jätkuvalt kiire – tulevikus töötlevad pilvepõhised andmekeskused üle 90 protsendi kogu internetimahust. Valdav osa ettevõtetest kasutab pilvetehnoloogiat juba praegu oma äritegevuses. Samal ajal, kui pilve populaarsus kasvab, suurenevad ka tarbijate mured. Turu-uuringud näitavad, et ettevõtete põhimure on seotud andmete turvalisuse ja privaatsusega.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.