veebruar 2021

TEST: Podcast või koosolek - Trusti stuudiomikrofoniga ajab asja ära

Trust GXT 232 mikrofon.

Arvutil on sisseehitatud mikrofon, sinu mänguriklappidel ilmselt ka - kas ja miks üldse on vaja eraldi suurt, kolmjalal stuudiomikrofoni? Proovime, kas sel on mõtet.

Trust GXT 232 Mantis saabub komplektina, millesse kuulub mikrofon, kolmjalg, mikrofonikaitse ja USB kaabel. 1,5-meetrine juhe on siiski jäädavalt mikrofoni külge kinnitatud. 

Mis on mini-LED?

Mini-LED.

Lühidalt on mini-LED teleripaneelide tehnoloogia, kus taustvalgustust tagavad maatriksina LCD paneeli taha taustvalgustuseks paigutatud LED-id, mis annavad parema kontrasti ja OLED-ile lähedasema kvaliteediga pildi.

Canoni hübriidkaamerast EOS M50 tuli välja versioon 2

Canon EOS M50 MkII.

Globaalne huvi luua, jagada ning tarbida sisu Instagramis, Youtube´is või Twitchist ei näita aeglustumise märke. Inimestel on kodukontorite kõrvalt rohkem aega tegeleda oma hobidega ning uute oskuste õppimisega. Ainuüksi Euroopas kasvas TikToki kasutus 2020 aasta alguses ligi 100%. Sellisele nõudlusele vastu tulles lasi Canon välja oma uuendatud versiooni populaarsest EOS M50 kaamerast, mis suunatud nüüdsest väga konkreetselt sotsiaalmeedia sisu loojatele ning võib öelda, et isegi striimeritele. 

Mobiilsideteenuste kasutamine kerkis eelmisel aastal rekordtasemele

Foto: (CC) Anete Lusina / Pexels.

Telia võrgustatistika kohaselt kasvas eelmisel aastal kõnede ja interneti kasutamine ettevõtte mobiilivõrgus rekordtasemele. Selle peamiseks põhjuseks oli koroonaepideemia.

2020. aasta kokkuvõttes suurenesid kõnemahud Telia mobiilsidevõrgus ligemale 16%, mobiilse interneti kasutamine kasvas aga koguni 32%. Telia mobiilivõrgus tehtavast kõnesidest moodustasid VoLTE ehk 4G kõned eelmise aasta lõpuks ligemale poole (48,5%), mis on samuti ajalooliselt kõrgeim tase.

Samsungi vanemad telefonid saavad Galaxy S21 uued funktsioonid

Galaxy S21 kaamera

Jaanuari lõpus jõudis Eestis müügile Samsungi tänavune tipptelefon Galaxy S21 koos Samsungi kõige värskema kasutajaliidesega One UI 3.1, millel on mitmeid uusi kaamerafunktsioone ja lahendusi. Nüüd on võimalik peale tarkvarauuendust neid uusi One UI 3.1 funktsioone kasutada ka sügisel turule tulnud Galaxy S20 FE, Galaxy S20 seeria, Galaxy Note20 seeria ja Galaxy Z seeria telefonides.

Taskuprinter, tee-ise robot ja arvutiseljakott: kolm huvitavat vidinat, mis praegu hea allahindlusega

Taskuprinter.

(Sisuturundus)

Kas oled näinud printerit, mis mahub taskusse ja tinti ei vaja? Või tahad ise kokku panna roomikutega kaugjuhitava roboti? Aeg on ka kevadeks uus seljakott osta, mis praegu saadaval -72% allahindlusega. Siin on kolm hea hinnaga asja, mida tasub praegu osta. 

Taskusse mahtuv printer - alla 30 euro

taskuprinter

ABB tõi välja uue generatsiooni koostöörobotid GoFa ja SWIFTI

ABB robot.

ABB tõi täna turule uue generatsiooni koostöörobotid GoFa ja SWIFTI, mis on loodud töötama intuitiivselt, nii et kliendid ei vaja nende töölerakendamiseks ja tööshoidmiseks ettevõttesiseseid programmeerimisspetsialiste. See annab võimaluse robotite soetamiseks ka madalama automatiseerituse tasemega ettevõtetele, kusjuures koboti ehk koostööroboti saab töökorda minutite jooksul pärast paigaldamist ilma spetsiaalse väljaõppeta.

Hiir, mis kihutab vajadusel nagu pöörane (12000 DPI)

Trust GTX 900 Kudos.

Trust GXT 900 Kudos on mängurihiir, mis karbile märgitud Pro Gamer kirja järgi on mõeldud pigem profimängurile. Kuid minul on usku mängurihiirtesse ka tavalise kontorirotina igapäevaselt kasutades, sest pole midagi stressirohkemat, kui halvasti töötav hiir. Mängurihiired aitavad sellest painavast koormast alati vabaneda ja muudavad igasuguse töö alati mugavamaks, rääkimata mängimisest.

Kui distantsõpe koputab jälle uksele: kuidas valmis olla?

Distantsõpe.

Distantsõppe oskused ja harjumused tuleb peale koolivaheaega jälle värskena hoida ja võimalik, et ka uusi nippe leida. Vähem kui aastaga on kaugõppest saanud loomulik osa nii õpilaste kui nende perede koolipäevadest. Silmitsi on tulnud seista ka mitmete väljakutsetega nagu probleemid internetiühenduse, arvuti või muude seadmetega, laste küberturvalisuse tagamine ja vaimse tervise teemad.

Kuidas olla valmis selleks, et distantsõpe kulgeks võimalikult sujuvalt?

ESA BIC Estonia äriinkubaator lennutab kosmosesse tehnika ja inimese

ESA BIC Estonia idufirmad Baltimaade suurimal ärifestivalil sTARTUp Day 2020. Foto: Kiur Kaasik

Astronaudiks ehk Eesti kontekstis estonaudiks saamiseks tuleb juba varakult seda oma sihid, teha karjääri ja oskuste kujundamisel õigeid valikuid ning käia edukalt läbi pikk kandideerimisprotsess. Samas ei ole see ainus võimalus, kuidas kosmosesse minna ja end kosmose ajalukku kirjutada. Eelmisel aastal lendas Vega missiooniga orbiidile Golbriak Space’i optiline terminal ja juba peatselt läheb NASA Artemis kosmoseprogrammi raames kuule Crystalspace’i vastupidav kaamera.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.