detsember 2019

Uute kõrvaklappidega uude aastasse - juhtmevabad pisiklapid spordiks või mängimiseks

Kõrvaklapid uueks aastaks.

(Sisuturundus)

Käes on uusaastalubaduste aeg: kes lubab rohkem trenni teha, kes sai uued mängud, mida mängida, kes lubab rohkem väljas liikumas käia või reisida, võib-olla said uueks aastaks ka Spotify täisteenuse? Igal juhul on vaja korralikke väikseid kõrvaklappe.

Valisime viis tükki välja ja soovitame.

Tallinna Tehnikaülikoolis algas vastuvõtt uuendatud riistvara arenduse ja programmeerimise õppekavale

Elektroonika. Foto: (CC) Nicolas Thomas / Unsplash

Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) algas 1. detsembrist vastuvõtt uuendatud riistvara arenduse ja programmeerimise bakalaureusekavale. See on IT-teaduskonna ainus õppekava, mis annab teadmised nii riistvarast kui tarkvarast.

Eriala programmijuhi Andres Eegi sõnul on uuenduse eesmärk vastata kiiresti muutuva maailma väljakutsetele ning IT- ja elektroonikaettevõtete vajadustele: “Riistvara arendus ja programmeerimine sobib hästi neile, kes tahavad lisaks äppidele ja tarkvarale aru saada terviklahendustest.” 

Amazfiti uus 24 päeva kestev kell ja kahe kaamera, 4G ja GPS-iga ülisoodne KOSPET-i nutikell järgmisse aastasse

Amazfit GTR Lite

(Sisuturundus)

Uueks aastaks tutvustame seekord uusi tooteid, mis just nüüd on välja tulnud. Kõigepealt kaks väga head nutikella, millega saad uue aasta lubadusi nutikalt trenni tehes täita ja kohe hiljem järgmises loos juba tervet hulka juhtmevabasid kõrvaklappe, mida saab samuti kasutada nii väljas jooksmas käies kui lihtsalt reisides.

2020. aasta nutikellasoovitused on siin.

Vaid 6% Eesti ettevõtetest blokeerib töötajate ligipääsu sotsiaalvõrkudele

Sotsiaalvõrgud. (CC) Pixabay

Kaspersky tellitud uurimuse järgi ei blokeeri 81% Eesti ettevõtetest oma töötajatele mitte mingeid teenuseid ega veebisaite. Siiski on tööarvutis ainult 2% töötajaid täiskasvanutele mõeldud sisuga veebisaite külastanud ja 10% veebis oste teinud. Levinuimad riskantsed toimingud, mida vastanud töö ajal teevad, on oma e-posti kontrollimine (67%) ja suhtlusvõrkudesse postitamine (20%). Samal ajal blokeerib sotsiaalvõrke vaid 6% ettevõtetest.

Honor 20 test aasta kõige pimedamatel hetkedel

Pilt laevast. Honor 20 pilt.

Praegu on käes aasta kõige pimedaimad ajad, nii et ka keset päeva pildistades pole valgus just kiita. Proovime, mis õnnestub Honor 20ga. Lisaks saame katsetada ka läbi paksude pilvede paistvat sateliidisignaali, et nutitelefoniga asukohta määrata.

Honor 20 aastase testi pimedaima öö pildistamiseks läheme kõigepealt Kadriorgu. GPS joonistas teekonnast sellise träki:

Kadrioru träkk.

Kuidas pühi telefonis istudes mitte ära rikkuda?

Mobiil ja pühad.

Kuidas vältida seda, et ühises pidulauas istudes on kõik oma nutitelefonidega hoopis omas maailmas? Siin on mõned soovitused pühade nutietiketiks.

Pühade aegu saavad kokku paljud perekonnad ja sõpruskonnad, et ühiselt aega veeta, kuid üha enam on selle juures segavaks faktoriks käes helendavad ekraanid ning lõpuks võib tunduda, et ühise laua taga istudes on igaüks ikka enda seltskonnas. 

Kuidas valida televiisorit toa suuruse järgi?

TV

Kas suurem on alati parem ja kas hea ekraaniga televiisoriga on vahet, kui suur paneel elutoa seinal pilti näitab? Kuigi teleri valimise reeglid on ähmasemaks läinud tänu aina paremale pildile, on siiski paljud soovitused endiselt kehtivad.

Norstati Baltikumis läbi viidud telerivaatamise uuringust selgus, et eestlaste jaoks on uue nutiteleri valimisel pildikvaliteedi ja hinna kõrval oluliseks kriteeriumiks ka ekraanisuurus, kuigi valiku tegemisel ei arvestata tihti toa suurusega.

Jahmerdame pudelitega nagu apteekrid - Epsoni printer trükib ilma kassettideta

Epson L4160.

Võib öelda, et Epsoni tindipudelitega printeri puhul jääb kassetimaks maksmata, sest 7500 lehekülje jagu tinti tuleb lihtsalt sisse kallata ja pole vaja uusi tindikassette osta. Selle asemel on pudelid. Üle väga pika aja testime jälle printerit, õigemini kombaini, mille uuenduseks ongi uutmoodi odavam täitmine.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.