juuli 2021

Kuidas kaitsta silmi töötades arvutiga?

(CC) Pixabay

(Sisuturundus)

Suurem osa tänapäeva inimesi veedab palju aega vaadates erinevaid ekraane. Olgu selleks siis televiisori, sülearvuti või telefoni ekraan. Paljude inimeste töökorralduski näeb ette arvutiekraani taga olemist suisa 8 tunni vältel. Ometi teeb see pidev ekraanide vaatamine karuteene meie silmadele. Põhjustades nii silmade kuivust, ärrituvust ning silmanägemise kehvenemist.

Kuidas siis kaitsta silmi pideva kurnatuse eest?

Kaua oodatud kaunikene: Huawei tõi lõpuks välja oma uue lipulaeva P50

P50 esitlus.

Hiina tehnoloogiafirma Huawei, kes on praeguseks IDC andmetel koguni koduturul Hiinas langenud oma nüüdseks müüdud kunagisest sõsarbrändist Honorist tahapoole ja ei kuulu enam Hiina TOP 5 mobiilibrändi hulka, on pikka aega viivitanud ka uue tippmudeli P50 väljatulekuga. Nüüd see siiski toimus, aga millal ja kas telefon Eestissegi jõuab, pole veel täpselt teada. Igatahes on kauaoodatud uus seeria, nagu oletada võiski, kaameratelefonide absoluutsete tippude seas.

Futuristlik LG elektrooniline näomask sai uue põlvkonna mudelis hulga täiendusi

LG näomask.

Ehkki maskikandmise aeg on meil vähemalt mõneks ajaks minevikku jäänud, on paljudes riikides maailmas, sealhulgas ka olümpiariigis Jaapanis mask veel paljudes kohtades kohustuslik. LG välja toodud elektrooniline mask pandeemia esimesel aastal sai nüüd täiustuse uue põlvkonna seadme näol, mis on kergem, vaiksem, hingamisega paremini sünkroniseeruv ja mikrofoni-kõlariga, et võimendada maski alt kostvat maskikandja juttu.

Tarkvarauuendus paneb Samsungi 5G telefonid Telia 5G võrgus tööle

Samsung Galaxy S21 5G

Alates sellest nädalast hakkavad erinevad Samsungi 5G telefonid saama järk-järgult tarkvarauuendusi, mis paneb need mudelid esmakordselt Eestis kasutama Telia 5G võrku.

Esimesena ehk juuli viimasel nädalal jõuab nimetatud tarkvarauuendus Samsung Galaxy S21 5G mudeliteni. Note 20 mudeliteni jõuab uuendus augusti teises pooles ning Galaxy S20 ja erinevad 5G võimekusega Samsung Galaxy A-seeria mudelid saavad uuenduse sügise jooksul.

Eesti idufirma tõi turule telefoninumbri varjamise teenuse

SmartTel Plusi kaasasutaja Denis Shiroki.

Eesti idufirma SmartTel Plus, mis Euroopas tegutseb Apifonica nime all, käivitas HideMyPhone.ee teenuse, millega saab teha endale ajutise virtuaalnumbri ja kasutada seda oma päris numbri asemel, kui on tahtmine kaitsta end soovimatute kõnede eest. Teenusega saab teistesse teenustesse oma isikliku numbri sisestamata jätta, kui on vaja näiteks taksot või sõidujagamist, toitu või kullerit tellida või ka veebis kuulutusi avaldada, kuhu sobib hästi ajutine number.

Nokia hakkab tegutsema uues nišis - nutivalgustuse alal

Nokia nutivalgustuse seadmed.

Hiinas toodetakse Nokia telefone, Soomes aga võrguseadmeid. USA-s aga hakkas Nokia pakkuma nende jaoks hoopis uutmoodi tooteid - nutivalgustuse lüliteid ja pesasid.

Nokia Smart Lightning seeriasse kuulub pöördlüliti, kahe asendiga klahvlüliti, nelja nupuga nutivalgustuse lüliti, USA pistikupesa, valgustuse juhtimise keskseade. USA pesa tähendab seda, et praegu on Nokia selle uue tooteseeriaga kohal vaid USA-s.

Täna käib kosmoses ära maailma rikkaim inimene Jeff Bezos - otseülekanne on alanud

(C) Blue Origin

Nädalapäevad tagasi viis Virgin Galactic kosmose piirile Sir Richard Bransoni seltskonna, täna aga stardib Blue Origini kosmosereisile maailma rikkaim inimene Jeff Bezos. Pardal on ka maailma vanim kosmosesse jõudev inimene, 82-aastane Wally Funk (kes 60ndatel jäi napilt kosmoselennust ilma) ja maailma noorim astronaut, 18-aastane tudeng Oliver Daemen.

Sir Richard Branson kutsub kaks tavalist inimest kosmosereisile - loosivõitja selgub septembri lõpus

Kosmosereis.

Kuigi kosmosereis saab ilmselt olema alguses taskukohane vaid ülirikastele, on juba praegu võimalus igaühel anda endale võimalus tasuta või väikese annetuse eest Maalt lahkuda. Sir Richard Branson kuulutas välja suure loterii, milles osalejate seast valitakse 29. septembril välja kosmoseturist koos sõbraga, kes käib korraks ära maavälisel reisil.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.