detsember 2021

Mobiiliaasta lõpetab Xiaomi uus tipptelefon Xiaomi 12 eriti suure tagakaameraga

Xiaomi 12.

Xiaomi uus tipptelefonide paar on nüüd ilma "Mi" osata nimes ja mudel on lihtsalt 12, asendades senise seeria Xiaomi Mi 11. Aasta viimastel hetkedel välja tulnud Xiaomi 12 ja Xiaomi 12 Pro on varustatud eriti suure objektiiviga tagakaameraga, millel megapiksleid küll polegi rekordiliselt, kuid sensor ja optika on suuremad ja pildid tulevad ka välja paremad, nagu arvata võikski.

CES-il esitletakse (jälle) mitteinvasiivse glükomeetriga kella

Veresuhkrut mõõtev kell.

Diabeetikutele ülivajalik mitteinvasiivne ehk naha pinnalt, mitte nõelaga naha alt mõõtev veresuhkruaparaat on olnud paljude unistuseks juba aastaid ning ikka ujub aeg-ajalt pinnale mõni teade äsja valmis saanud eemalt veresuhkrut mõõtvast aparaadist. Enamasti on need randmele kinnitatava nutikella kujulised. Seekordsel CES-il esitletakse järgmist sellist meditsiinilist seadet.

Viirus jälle süüdi: suured tegijad jätavad järjest Las Vegase tehnoloogiamessile CES minemata

CES.

Ehkki Las Vegases toimuv üks suurimatest allesjäänud tehnoloogiamessidest toimub juba mõne päeva pärast, ähvardab korduda 2020. aasta stsenaarium, kus pandeemiakartuses suured tehnoloogiafirmad järjest oma osalust tühistasid.

Kolmapäeval teatas Lenovo, et ei osale siiski CES-il ja kutsub kõik oma töötajad messilt tagasi.

Ruudukujuline monitor? Miks ka mitte, kui see on ergonoomiline ja mahutab rohkem

LG DualUp monitor.

Oleme harjunud aina suuremate ja laiemate monitoride väljatulekuga, aga miks on näiteks Instagrami pildid ruudukujulised? Miks ei võiks ka monitor olla enam-vähem võrdse küljepikkusega? LG DualUP monitor ongi selline, mis liidab ühel paneelil kaks üksteise otsa pandud laiekraani.

Kuvasuhtega 16:18 pole see päris ruut, vaid ongi kahe 16:9 monitori "virn" ka resolutsiooni poolest. Kasutada saab seda samuti nagu kaht üksteise otsa pandud kuvarit, mis vähendab kaelavalu ja ei pea ka mitme monitoriga töötades nii palju pead vasakule-paremale pöörama siis, kui ekraanid oleks kõrvuti.

Milline tolmuimeja valida?

Tolmuimeja. (CC) jarmoluk / Pixabay

(Sisuturundus)

Tolmuimeja valimine ajab pea sassi? Ära muretse, see on tavaline, sest mudelite valik on üpriski suur. Oleme kokku pannud mõned soovitused, mis aitavad sul õige tolmuimeja valida. 

Robottolmuimeja hoiab kokku sinu väärtuslikku aega

Robottolmuimejad on viimaste aastate jooksul saanud aina populaarsemaks, sest kogu tolmu imemise töö teeb sinu eest ära robot. Kõlab ju hästi?! Seega ei pea sa enam nii palju aega veetma tolmuimejaga toast tuppa liikudes ja kõiki põranda pindu puhastades. 

TEST: küta jaopärast, temperatuurianduri abiga

Temperatuuriandur TH06.

Elektrihinna ulmelised kõikumised börsil on pannud küsima, et kas ja kuidas oleks võimalik oma küttekulusid ise täpselt reguleerida ja silma peal hoida. Kui küttekehaks on mõni sisse-välja lülitatav seade, siis Arvutimaailma testis käinud ekraaniga temperatuuriandur olekski üheks heaks abimeheks. Lisaks saab selle panna lauale õhutemperatuuri ja õhuniiskust näitama ning lauakella asendajana töötab see ka, olles alati täpne.

Microsofti uuring: 70% töötajatest tahavad hübriidtööd

Hübriidtöö. Foto: Microsoft

Kui Elisa avaldas hiljuti, et nende töötajatest 90% ei taha enam igapäevaselt kontoris käia, siis Microsofti vastav uuring oma ligi 160 000 töötaja seas näitas, et hübriidtöö, mis on distantstöö ja kontakt-töö kombinatsioon, on uus ärireaalsus ja seda tahab enam kui 70 protsenti töötajatest. nende sooviks on ka edaspidi säilitada kaugtöö võimalus.

90ndad tagasi? Kaablivargad tekitasid Ida-Virumaal Telia sideteenuste katkestuse

Vaskkaablid.

Kurjategijad lõhkusid ja varastasid läinud nädalavahetusel Telia kaablikanalisatsioonis sidekaableid, mille tõttu jäid Ida-Virumaal sajad kodud ilma internetiühenduse ja TV-pildita ning häiritud on ka Telia mobiilside.

Telia võrgu ja infrastruktuuri valdkonna juhi Toivo Praakeli sõnul toimetasid kaablilõhkujatest ja -varastest kurjategijad kahel järjestikusel ööl.

Java turvaauku Log4Shell kasutavad ära lunaraha väljapressijad ja krüptokaevurid, parandus on juba leitud

Hacked. (CC) Vicky Gharat / Pixabay

Mõned päevad tagasi avastatud ohtlik Java turvaauk Log4j teegis on puudutanud paljusid veebimajutuse teenusepakkujaid ning isegi suuri pilveteenuseid, kuid nüüdseks on peale esimest ebaõnnestunud turvalappi teine turvaparandus olemas, mis peaks ohu serverites kõrvaldama.

Elisa lõi Nokiaga käed 5G võrgu rajamiseks Eestis

Nokia.

Elisa demonstreeris juunis 2018 Tallinnas oma 5G võrku, milles tehti ka maailma esimene 5G kõne. Võrk rajati siis koostöös Huaweiga. Nüüd hakkab Elisa arendama Eestis järgmise generatsiooni mobiilsidevõrku ehk 5G võrku koostöös Nokiaga. Võrgu rajamisega alustatakse esimesel võimalusel pärast 5G sageduslitsentside väljastamist.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.