Mai 2022

Levira mastis alustanud otsekaamera näitab Saaremaad linnulennult

Orissaare veebikaamera

AS Levira paigaldas Saaremaal Orissaare teleteenuste mastile SkyView kaamera, mis näitab 140 meetri kõrguselt muuhulgas vaadet Orissaarele ja Virtsu sadamale. Otseülekannet saab vaadata siin: https://levira.com/skyview/.

Orissaare SkyView kaamera puhul on tegemist pöördkaameraga, mis näitab erinevatel kellaaegadel vaateid eri suundadest.

Autonoomsete robotkullerite tootja Cleveron Mobility esitas Tallinna börsile taotluse aktsiate avalikuks kauplemiseks

Cleveroni sõidukid.

Eestis isejuhtivate sõidukite tehnoloogiat arendav ja mehitamata robotkullereid tootev Cleveron Mobility AS esitas täna Nasdaq Tallinn AS-ile ettevõtte kirjelduse aktsiate avalikuks pakkumiseks ja mitmepoolses kauplemissüsteemis First North kauplemisele võtmiseks.

TEST: Dynabook Satellite Pro C40-H-100 ehk puhas äriklassi sülearvuti, kellade ja viledeta

Dynabook Satellite Pro C40-H-100.

Kui küsida vanaema või vanaisa käest, kas nad teavad sellist sülearvutit nagu Toshiba, siis kindlasti nad mäletavad. See oli kunagi vastupidava ärisülearvuti sünonüüm, mille noorem põlvkond on praeguseks ehk juba natuke ära unustanud. Sellepärast leiab Dynabooki tootelehtedelt veel meeldetuletuseks ka kirja "Formerly TOSHIBA PC Company", mis ajalugu vahepeal eemal seisnutele natuke seletab. Dynabook on meil kogu aeg olemas olnud, aga vahepeal natuke varju jäänud teiste uute brändide kõrval.

Kas pilvelahendused suudavad meid päästa tuleviku kahest globaalsest probleemist?
Martin Muiste
Martin Muiste 27. Mai 2022 - 16:09

Elame täna ajastul, mil meie ümber on meeletus koguses andmeid, millele juurdepääs on peaaegu hetkeline. Teekond pilvandmetöötluse laiema kasutuselevõtuni pole aga enam ainult mugavuse, vaid ka tulevikuperspektiivi küsimus - nii jätkusuutlikkuse kui ka küberjulgeoleku küsimuste lahendamisel võib pilveteenus anda olulise panuse.

Miks peaks hea autokülmik leidma oma koha ka sinu sõidukis?

Foto: (CC) ITUBB / Pixabay

(Sisuturundus)

Auto pole enam vaid transpordivahend ning just sel põhjusel peaks auto olema võimalikult mugav. See ei tähenda ainult pehmeid istmeid, vaid nimekirja kuulub ka näiteks toidu-joogi jahedas hoidmiseks vajalik hea autokülmik. Võimalik, et siiani on su ustav kaaslane olnud külmakast, ent edasi lugedes võib selguda, et autokülmik sobiks sinu vajadustega hoopis paremini!

Käed küljes: täna esitletud Logi MX Master 3S tegi ühe maailma parima hiire veel paremaks

Logitech MX Masters 3S

Täna tõi Logitech välja oma tipphiire MX Master 3S, mis on järeltulija senisele MX Master 2S-ile, mida Arvutimaailm ka üsna hiljuti testis. Välja vahetatud põlvkond sai uue ja kiirema sensori tundlikkusega 8000 dpi, mis on poole täpsem, kui vana. Selle eelised tulevad välja ülisuurte kõrgete resolutsioonidega monitoridel, kus hiir suudab endiselt kiirelt ja täpselt liikuda. 

Kuid alustame karbist väljavõtmisest.

Karp on tunduvalt suurem, kui eelmisel mudelil, kuid hiir sees üsna sama suur.

Lõpuks said Canoni crop sensor Hübriidkaamerad ka RF bajoneti

Canon EOS R7

Kauaoodatud väiksema sensoriga Canoni hübriidkaamerad on alates juunist saadaval ning täiendust sai EOS R seeria kahe uue kaameraga R7 ning R10. Lisaks täienes RF objektiivivalik tavakasutajatele suunatud, taskukohasemate objektiividega.

Kui teistel tootjatel on crop sensoriga kaamerad oma hübriidsüsteemile juba mõnda aega väljas, siis Canon on tootnud siiani ainul täiskaadersensoriga kaameraid oma RF bajonetile. Nii R7 kui R10 omavad Canonile omast autofookuse süsteemi ning kiirust, mis tuntud ka kallimatelt mudelitelt.

TEST: Pop Keys on ülistiilne vanakooli trükimasina klaviatuur moodsasse emotikonide ajastusse

Logitech POP Keys - mehaaniline klaviatuur

Kui mäletad veel neid ümmarguste klahvidega saksa kirjutusmasinaid, millel nõuka-ajal põrandaaluseid käsikirju kirjutati, siis Logitechi uus moodne klaviatuur toob retrohõngulise naeratuse näole – see tunne on tagasi. Ainult et see on moodne, Bluetoothi või spetsiaalse USB adapteriga klahvistik, mis mõeldud ka uue aja sotsiaalmeediastaarile. Efektne klahvistik on hea oma Youtube´i videos kaadrisse jätta ning sellega saab taguda vaid ühe nupuvajutusega laike, südameid või muid emotikone oma suhtluskanalites.

Mõned head kohad, kust leida vaatamiseks 8K kvaliteedis videoid

8K Youtube´is. Pole nii üllatav.

Esimesi 8K võimekusega telereid tutvustati juba neli aastat tagasi, aina rohkem tunnevad tavakasutajad nende ostmise vastu ka praegu huvi. Kust aga üldse leida 8K resolutsioonis videosisu? Kõrgekvaliteedilist pilti isegi leidub, kuid tegelikult on üks hea koht 8K videosisu saada hoopis enda taskust – mobiiltelefonist.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.