jaanuar 2021

Video: Xiaomi näitas lähemalt oma mitme meetri kauguselt nutitelefoni toitvat juhtmevaba laadijat

Mi Air Charge.

Laborites on distantsilt juhtmevabalt laadivaid seadmeid näidatud juba ligi dekaad, kuid esialgu tulid laiatarbe-seadmetena kasutusele nii-öelda lähivälja-juhtmevabad-laadijad, mille laadimiskaugus on vähem kui sentimeeter. Xiaomi näitas oma blogisse postitatud videos, et võib-olla on mitme meetri kauguselt millimeeterlainet kasutavad juhtmevabad laadijad juba mõne aasta pärast meie lettidel.

Garmin tõi välja oma uue klassikalise väikseima nutikella Garmin Lily

Garmin Lily.

Garmin tõi äsja turule uue elegantse nutikella Lily, mis on klassikalise disainiga ja kõigi moodsa nutikella tehnoloogiatega. Kell sobib naisele, kes otsib moega kaasas käivat kella, mis pakub samal ajal ka nutifunktsioone. Seadme väljatöötamisel on Garmin pööranud erilist tähelepanu selliste toodete ja funktsioonide väljatöötamisele, mis toetavad naist kõigil hetkedel – kellal on nii igakuise tsükli jälgimise funktsioon kui uudisena ka raseduse jälgimise funktsioon.

ABB võtab tööstuslahendustes kasutusele magnetlevitatsiooniga hõljuvad robotid

Magnetlevitatsioon tööstuses.

ABB alustas koostööd Kanada ettevõttega Planar Motor Inc, et laiendada oma masinaautomaatika portfelli magnetlevitatsioonil töötavate transpordirobotitega. Uus tehnoloogia toetab väiksemate partiide tootmist ja paindlikke tootmislahendusi. ABB omandas lepingu osana ka olulise osaluse Planar Motoris.

Nimekiri tähendusrikastest kingitustest kohvisõpradele

Kingitused - Kohvisemu

(Sisuturundus)

Võib-olla tahad oma lähedasi rõõmustada mitte ainult kasuliku, praktilise vaid ka hästi läbimõeldud kingitusega. Midagi, mis mitte ainult ei üllataks, vaid mida saaks kasutada iga päevaselt, sobiks juurde rutiini ja tooks rõõmu. Mida kinkida kohvisõbrale? Vali allpoolsest nimekirjast, alates kohvivalmistajatest algajatele kuni kvaliteet kohvini gurmaanidele.

Kohvimasin on praktiline kingitus uude koju

5 nippi, kuidas enda seadmed homsel digitaalsel koristuspäeval digiprügist puhtaks teha

Foto: (CC) Xresch / Pixabay

Sel reedel toimub digitaalne koristuspäev, mille käigus saab korda teha oma digielu ning kustutada seadmetest kogu mittevajaliku info, mis on muutunud digitaalseks prügiks ja müraks.

“Kõik andmed, mida igapäevaselt toodame, transpordime ja salvestame, soodustab digitaalse jalajälje kasvu, millel on negatiivne mõju keskkonnale. Selles mängib suurt rolli ka kasvav digiprügi hulk – erinevad andmed, failid, dokumendid ja kõik muu, mida meil enam vaja ei lähe,” lausus Telia Eesti tehnoloogiajuht Andre Visse.  

Mobiilimüük maailmas 2020. aastal kahanes, kuid viimane kvartal oli hea

Samsung Galaxy S20

Jah, ülemaailmne nutitelefonide turg jätkas küll oma taastumist 2020. aasta teisel poolel, lõpetades 4. kvartali 4,7% kasvuga (aastast aastasse), kuid terve aasta peale ikkagi 2019. aastale ehk pandeemia-eelsele ajastule järgi ei jõutud. Kuid aastalõpu kasv on vähemalt mobiilitootjatele lootustandev.

2021. aasta parimad VPN-id

VPN. Foto: (CC) Pixabay

(Sisuturundus)

Hoolimata asjaolust, et enamik inimesi on teadlikud avaliku WiFi-võrguga ühenduse loomisel eksisteerivatest riskidest, näitavad aruanded, et 81% kasutajatest teeb seda siiski regulaarselt. Ainult 1% teeb seda VPN-i kaudu, kinnitavad kasutajad VPNeticule.

Virtuaalne privaatvõrk võimaldab inimestel turvalisel viisil ühendust luua, varjates privaatsust võrgus olles.

Huaweist eraldunud HONOR toob välja oma esimese uue telefoni

HONOR View40.

Meilgi hästi tuntud endine Huawei sõsarbränd HONOR, mis oli suunatud rohkem noorematele kasutajatele, müüdi Huawei poolt novembris maha ja vabaneb nüüd ilmselt ka USA kaubandussanktsioonidest, kuna pole enam Huaweiga seotud. Ettevõtte ja brändi uus omanik on Hiina ettevõte Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. HONOR esitles juba ka oma esimest uut telefoni HONOR View40, millel võivad tulevikus olla Google´i teenused taas lubatud.

Eesti saatkonnad ootavad innovatiivseid ettevõtteid ja tulevasi arhitekte Ideetalgutele

Koosolekuruum. Foto: (CC) Pexels

Välisministeerium ja Tehnopol on algatanud projekti, mille raames luuakse üheksa Eesti saatkonna juurde innovaatilisi lahendusi tutvustavate esindusruumide ehk innovatsioonipesade kavandid. Pesade kontseptsioonide loomiseks toimuvad 18.-20. veebruaril ideetalgud, kuhu oodatakse osalema nii innovaatilisi lahendusi loovaid ettevõtteid kui ka sisearhitektuuri, disaini ja IT valdkonnas töötavaid/õppivaid inimesi. 

TEST: Xiaomi kleepsuga saab kodu juhtida

Xiaomi Smart Touch Sensor 2.

Möödunud aastal tuli Xiaomi välja oma uute NFC kleepsudega, mis aitavad nutikodu juhtida. See on uus ja omapärane lähenemine - programmeerid väikese NFC kleepsu midagi tegema, näiteks muusikat mängima, telerit sisse lülitama, koju saabudes juba ukse taga valgustust sisse lülitama, kodust lahkudes tulesid välja lülitama jne. Võimalusi on tuhandeid. Täpsemalt suudabki see Xiaomi Smart Touch Sensor 2 juhtida ligi 2200 seadet läbi Mi Home´i äpi ja telefoni.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.