detsember 2020

VIDEO: Jaapani tudengite robot viskab osavalt pudeleid lauale püsti

Robot viskab pudeleid.

Robotid kõnnivad, tantsivad, jooksevad - sellega oleme me juba varsti harjunud. Kuid tegelikult on masinad juba akrobaatikas ja muudes osavust nõudvates asjades inimestest paremaks saanud. Jaapani tudengite robot viskab lauale pudeleid nagu möödaminnes, kõik jäävad püsti ja ei kuku üle laua ääre maha. Roboconil esitletud masina taga on puhas matemaatika ja see polegi nii keeruline. peaasi, on täpne sihtimine. Mis pidi pudel lauani jõuab, on kõik ettearvutatav.

Vaata videost, kuidas see kõik välja näeb.

3D printeriga uude aastasse - printerid ja graveerijad, mis praegu enneolematult soodsad

3D printer

(Sisuturundus)

3D printer on sama kallis kui odavamad mobiilid, aga kunagi olid sellised seadmed sama kallid kui odavamad autod. Nüüd võib aga saada endale hobiks või elulisteks vajadusteks seadme soodushinnaga juba isegi (mõne)saja euroga. Vali endale siit sobiv välja või vaata kõiki tehnoloogiahuviliste kodus nokitsejate pakkumisi siit.

TEST. Külaline Hiinast: Xiaomi targa kodu sarvedega Imilab-i pöördkaamera

Imilab Xiaobai valvekaamera.

Imilabi kahe sarvega välitingimustesse mõeldud pöördkaamera pole tavaline valvekaamera. See on mõeldud töötamiseks Xiaomi targa kodu keskkonnas. Kaamerat saab kasutada Xiaomi Home äpiga koos teiste nutiseadmete ja anduritega, selle jaoks on olemas oma "alam-äpp". Seega kui tahad endale head odavat ja mootoriga valvekaamerat ning kui pilk jääb peale sellele isendile, siis pead ka Xiaomi targa kodu võtma.

Võimalik, et aasta viimane tipptelefon: Xiaomi Mi 11 on esimene Snapdragon 888-ga mobiil

Xiaomi Mi 11 esitlus.

Mõned tunnid tagasi esitleti Hiinas uut tippmudelit Xiaomi Mi 11, mis on maailma esimene uue Qualcomm Snapdragon 888 protsessoriga nutitelefon. Eeldatavasti on tegemist hetkel kõige võimsama Androiditelefoniga üldse.

Mi 11 on esialgu saadaval koduturul - Hiinas, kuid ilmselt jõuab uue aasta alguses ka mujale maailma.

Disain on uuel mudelil eelkäijast pisut erinev. Taga on ruudukujuline kaameramoodul, kuhu mahuvad kolmikkaamerad ja LED-välk. Esiküljel on kõigis külgedes kumerduv ekraan ja selfie-kaamera auk. 

WOWCube - 2021. aasta "rubiku kuubik"

WOWCube käes.

Jaanuaris toimuva CES-i esimesed uudised ilmuvad juba päevavalgele. Üks uudistoodetest, mis juba praegu on palju tähelepanu äratanud ning isegi tehnoloogiamaailma tippe pannud seda soovitama, on WOWCube. Tegemist on nelja ruuduga "rubiku kuubikuga", mille igal ruudul värvilised LCD ekraanid ja võimalus neid juhtida. Samuti on võimalik kuubikule alla laadida erinevaid ruumilisi mänge või isegi "Targa kodu" juhtimisäppi.

Oppo X Nendo - jah, see on telefon

Oppo X Nendo.

Hiina suur nutitelefonide bränd OPPO esitles Hiina neljandal rahvusvahelisel tööstusdisaininäitusel (CIIDE) oma uue disainifilosoofia uusi ideekavandeid. Need tegi OPPO jaoks valmis Jaapani disainistuudio Nendo, mille asutajaks on tuntud disainer Oki Sato. Lisaks üsna klassikalistele disainidele lubab OPPO järgmisel aastal välja tulla ka millegi täiesti enneolematuga. Võimalik, et selleks on näiteks õige mitmeks kokku volditav telefon Oppo X Nendo.

Euroopa linnade õhuliikluses lubatakse uue ajastu algust

Droon.

Ligikaudu pool maailma elanikest elab linnades. Eeldatavalt koondub juba 2050 aastaks 80% maailma elanikkonnast linnadesse, kus seisavad silmitsi tohutute, aina kasvavate liikumisprobleemidega. Omavalitsused kogu maailmas piloteerivad algatusi, mis on suunatud linnaliikluse väljakutsete lahendamisele, (digitaalse) infrastruktuuri parandamisele ja õhusaastatuse vastu võitlemisele. Linna õhuliiklus ehk Urban Air Mobility (UAM) on kui tänapäevaste linnade uus vereringe, kriitiline majandustegur ning aruka ja jätkusuutliku arengu hõlbustaja.

Uueks aastaks maastiku-elektriratas? Aga miks mitte!

Engwe maastiku-elektriratas.

(Sisuturundus)

Käes on kohe jõulud, aga ilmselt mitte väga külmad ja valged. Siiski aitaks saabuvat uut aastat hästi vastu võtta maastikuratas, mis liigub elektri jõul ja läbib nii mudast rada kui ka kergelt lumist teed, kui see peaks sel talvel ette tulema. Siin on kolm head rattapakkumist, mis tulevad Poolast. See tähendab, et makse ei lisandu ja kohaletoimetamise aeg on vaid mõned tööpäevad. Jõuluks ei jõua, aga uue aasta alguseks võib olla isegi võimalik. Transporditasu ka ei lisandu.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.