märts 2021

Perearst Madis Veskimägi soovitab: kuidas kasutada nutikellast tulevaid EKG andmeid?

Perearst Madis Veskimägi.

Mitmed nutikellad on viimasel ajal saanud uuendusi, mis lubavad nutikella abiga EKG-d või vererõhku mõõta. Tõstamaa perearsti Madis Veskimäe sõnul on tegemist kasuliku ja igapäevaelus toimiva uuendusega, mis lubab enda terviseandmeid jagada arstiga ilma ise visiidile minemata. Samas soovitab Veskimägi selliste lahendustega ettevaatlik olla, kuna tervisereikkeid diagnoosida saab siiski vaid meditsiinispetsialist.

TEST: maailma ainuke kokkuvolditav Moshi UV-C lamp sobib reisile või kontorisse kaasa

Moshi Deep Purple UV Sanitizer ja Nokia.

See on üks asi, mida saab testida kas lihtsalt uskudes, et toode toimib või katsetades meditsiinilabori steriilsetes tingimustes, uurides bakterikülvi telefoni pinnalt enne ja pärast seadme kasutamist. Kuna praegu on meditsiinis kiired ajad, siis jäi Deep Purple UV Sanitizer laborisse viimata.

Uus maailma parim kaameratelefon on täna esitletud Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra.

Xiaomi korraldas täna ülemaailmse virtuaalesitluse oma uusimale lipulaevale ja Mi 11 seeria teistele toodetele. Xiaomi Mi 11 Ultra sai juba esitluse lõppedes DXOmarkilt maailma parima kaameratelefoni tiitli.

Tegemist on Xiaomi uue tipptelefoniga, millel uus Samsung GN2 suur kaamerasensor. Tegemist on Samsungi maailma suurima kaamerasensori esmaesitlusega. Kuna piksleid on vaid 50 miljonit, siis pole rõhku pandud enam pikslihulga suurendamisele, vaid iga piksli suurendamisele.

Ei pea ostma kallist valvur-humanoidi, kodu robotiseerida saab ka lojaalse neljarattalisega

Scout kodurobot.

Jah, Boston Dynamicsist saab endale robotkoera, aga mis see maksab? Isegi firmadele võib üle jõu käia. Humanoidrobotid aga, kuigi neist igal tehnoloogiamessil pidevalt räägitakse, on nii kallid, et nendest siiamaani enamasti ainult räägitaksegi edasi. Kuigi samas ka selles vallas on juba teatud valdkondades läbimurret oodata.

Puhas juhtmevaba heli - Saramonic Blink 500pro test

Kaspar Pokk Saramonic Blink 500 pro

Hea video puhul on enamasti ilusast pildist tähtsam heli, mida märksa lihtsam salvestada, kui ei ole juhtmetega seotud kaamera külge. Saramonic Blink 500 Pro B2 vabastab nii juhtmetest kui võimaldab salvestada heli, mis video tarbija kõrvu veritsema ei pane.

Kui pilt on halb, saab pilgu ära pöörata ja sisu kuulata, nagu raadiot. Kui heli on halb, paneb vaataja video kinni ning sina oled kulutanud oma aega, raha ja energiat millegi tootmiseks, mida keegi tarbida ei suuda.

Telia liikuvusanalüüs: inimesed liiguvad piirangute ajal linnast maale

Maakondade vaheline liikumine.

Telia värske liikuvusandmete analüüs näitab, et peale 11. märtsil välja kuulutatud täiendavaid piiranguid on inimesed asunud taas aktiivsemalt linnast maale liikuma.

Telia võrdles inimeste liikumisaktiivsust eelmisel ehk esimesel täispikal piirangute nädalal (15.-21.03) ning märtsi esimesel nädalal (1.-7.03).

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Holger Haljandi sõnul jätkus läinud nädalal trend, mis sai alguse juba nädal varem ehk märgatavalt vähenes inimeste liikumisaktiivsus suuremate linnade ja nendega piirnevate valdade vahel.

Kaugtöö ilmselt jääb: töötajad soovivad paindlike töövõimaluste jätkumist

Kaugtöö.

Microsoft avaldas sellel nädalal oma esimese iga-aastase töötrendi indeksi (Work Trend Index) uuringu tulemused, mis näitavad muuseas, et kuigi kaugtöö on muutnud tööpäevad intensiivsemaks, soovivad töötajad sellegipoolest paindlike töövõimaluste jätkumist.

Aruanne "Järgmine suur muutus on hübriidtöö - kas oleme valmis?" toob välja seitse hübriid-töö suundumust, mida iga ettevõtte juht peab teadma uude ajajärku sisenedes.

Xbox Game Drive - mänguruumi laiendaja, laadimisaja pikendaja

Game Drive for Xbox.

Xboxis on 1 TB massmälu (kiire SSD), kuid ligi 800 GB sellest on vaba mängude jaoks. Ülejäänut läheb Xboxil endal vaja, näiteks Quick Resume ehk kiire mängude jätkamise jaoks ning muudeks süsteemiasjadeks. Kuna üks mäng võib olla isegi kuni 80 GB suurune, siis ei mahugi neid 800 GB mahuga kettale kuigi palju, ainult umbes kümme. Mis siis saab, kui tahad mängida näiteks 50+ erinevat mängu? Siis ei aitagi muud, kui mälulaiendus.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.